Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX TIPP 7120
Copyright (C) HIX
2010-06-26
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: HIX (mind)  9 sor     (cikkei)
2 re: Izek a zongoran (mind)  38 sor     (cikkei)
3 re: orokseg (#7119) (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - re: HIX (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Hát éppen azért gondolkodtunk el a HIX jobbá tételén,
mert történelmi jelentőségű."
 
Egyetértek. A jobbá tétel egyik sarkalatos pontja, hogy bizonyos
szakmai (pl. orvosi, jogi) kérdésekhez csak akkor szólunk hozzá,
ha profik vagyunk a témában, vagy ha tudjuk, hogy hol, kinél lehet
megbízható, pontos információhoz jutni...
 
Üdv mindenkinek: Zoltán
+ - re: Izek a zongoran (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Kizartnak tartom, hogy evtizedekre visszamenoleg objektiven 
ossze lehetne hasonlitani izeket..." 
 
 Nem kizárt. Legalábbis nálam... :-) 
 
Tizenkét évig falun tölöttem a nyarat (1957 és 1969 között),  
úgyhogy elég jól belémrögződtek az akkori ízek. Ezen kívül 
azzal   a tulajdonsággal áldott (vagy vert?...) meg a sors, 
hogy bármikor fel   tudok idézni magamban ízeket, illatokat, 
szagokat.  
 
Amúgy nem szükséges évtizedekre visszaemlékezni: elég 
megkóstolni most egy kertben, hagyományos módon nevelt 
csirkét, és egy gyárit. A különbség egy életre szóló "élmény" 
lesz... 
 
 " A munkahelyemen ket etkezdebol lehet valasztani, az utobbi 
idoben nehany havonta valtogatom oket. A valtas utan mindig 
ugy erzem, hogy az uj helyen egy picit jobbak, izesebbek az 
etelek, aztan ez az erzes szepen elmulik, es odaig fajul, 
hogy ujabb (vissza)valtas kovetkezik. "
 
Ez természetes. 
 
Nincs két egyformán  főző szakács. Amikor eleged lesz az 
egyik étkezdéből,  a másikét az  eltérő íz miatt  kezdetben 
jobbnak fogod találni. Aztán rájössz, hogy ugyanabból az 
olcsó (gagyi), ízetlen alapanyagból főz, csak másként. Akkor
"visszaváltasz", és az egész kezdődik elölről...
 
"Segitseget kerek, hogy dontsem el, melyik helyen hasznalnak 
jobb alapanyagokat es/vagy foznek jobban... :)"
 
Tessék:
Össze kell haverkodni a szakácsokkal, akik  a harmadik  kör
(sör) után elárulják neked, hogy mit miből főznek... :-) 
 
Üdv mindenkinek: Zoltán
+ - re: orokseg (#7119) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> a hagyatékin le lehet mondani az örökség-részről a testvér 
> javára.

Nem így van. Lemondani csak az örökhagyó életében lehet (az 
örökhagyóval kötött írásbeli megállapodással). A hagyatéki 
tárgyaláson visszautasítani lehet az örökséget, de akkor már nem 
lehet megmondani, hogy kinek a javára.

Ed

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS