"Hát éppen azért gondolkodtunk el a HIX jobbá tételén,
mert történelmi jelentőségű."
Egyetértek. A jobbá tétel egyik sarkalatos pontja, hogy bizonyos
szakmai (pl. orvosi, jogi) kérdésekhez csak akkor szólunk hozzá,
ha profik vagyunk a témában, vagy ha tudjuk, hogy hol, kinél lehet
megbízható, pontos információhoz jutni...
Üdv mindenkinek: Zoltán
|
"Kizartnak tartom, hogy evtizedekre visszamenoleg objektiven
ossze lehetne hasonlitani izeket..."
Nem kizárt. Legalábbis nálam... :-)
Tizenkét évig falun tölöttem a nyarat (1957 és 1969 között),
úgyhogy elég jól belémrögződtek az akkori ízek. Ezen kívül
azzal a tulajdonsággal áldott (vagy vert?...) meg a sors,
hogy bármikor fel tudok idézni magamban ízeket, illatokat,
szagokat.
Amúgy nem szükséges évtizedekre visszaemlékezni: elég
megkóstolni most egy kertben, hagyományos módon nevelt
csirkét, és egy gyárit. A különbség egy életre szóló "élmény"
lesz...
" A munkahelyemen ket etkezdebol lehet valasztani, az utobbi
idoben nehany havonta valtogatom oket. A valtas utan mindig
ugy erzem, hogy az uj helyen egy picit jobbak, izesebbek az
etelek, aztan ez az erzes szepen elmulik, es odaig fajul,
hogy ujabb (vissza)valtas kovetkezik. "
Ez természetes.
Nincs két egyformán főző szakács. Amikor eleged lesz az
egyik étkezdéből, a másikét az eltérő íz miatt kezdetben
jobbnak fogod találni. Aztán rájössz, hogy ugyanabból az
olcsó (gagyi), ízetlen alapanyagból főz, csak másként. Akkor
"visszaváltasz", és az egész kezdődik elölről...
"Segitseget kerek, hogy dontsem el, melyik helyen hasznalnak
jobb alapanyagokat es/vagy foznek jobban... :)"
Tessék:
Össze kell haverkodni a szakácsokkal, akik a harmadik kör
(sör) után elárulják neked, hogy mit miből főznek... :-)
Üdv mindenkinek: Zoltán
|
> a hagyatékin le lehet mondani az örökség-részről a testvér
> javára.
Nem így van. Lemondani csak az örökhagyó életében lehet (az
örökhagyóval kötött írásbeli megállapodással). A hagyatéki
tárgyaláson visszautasítani lehet az örökséget, de akkor már nem
lehet megmondani, hogy kinek a javára.
Ed
|