Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 70
Copyright (C) HIX
1998-12-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Unnep utan (mind)  60 sor     (cikkei)

+ - Unnep utan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, Konyhasok

Mar tobbszor irtam a listara, de a bemutatkozast elmulasztottam, igy hat
most potolom.
Berger Agota vagyok, 42 eves vegyesztechnikus. Komaromban elek csaladommal.
A MOL-RT-nel dolgozom.

Szeretek fozni es uj eteleket is szeretek kiprobalni.

Az unnepekben kiprobaltam a gesztenyes pulykat (ne kovezzetek meg, de mivel
a ferjem nem szereti a pulykat, ezert dagadoba
toltottem a gesztenye tolteleket, plussz meg egy csirkebe, hogy szarnyassal
is kiprobaljam.)
A csirkes frissen, melegen volt az igazi, mig a dagado masnap, hidegen adta
ki az izet.
A toltelekbe egy kis rumot is tettem, igy lett igazan zamatos. A rum
mennyisegere nagyon kell vigyazni, egy egesz pulykanyi toltelkhez
legfeljebb 0,5 dl adhato, mert kulonben ellenkezo hatast valt ki.
A csaladomnak is nagyon izlett.
Tovabba megcsinaltam a gyumolcssalatat is, az is nagyon finom volt.
Meghintettem meg egy csomag vanilias cukorral.
Nagyon kellemes lett.
Termeszetesen sutottem beiglit is, abbol sincs mar egy darab sem. 

Nos, en  ilyeneket foztem. 

Ti miket foztetek? Kiprobaltatok valamelyik receptet? Hogy sikerult?
Nagyon kivancsi vagyok a tapasztalatokra.

Most leirnek egy szilveszterre valo aprosutemeny receptet.

Sonkas kifli:
   hozzavalok: 1 kg liszt, 5 dkg eleszto, 6dl tej, 2dl olaj, 1 tojas, 2
teaskanal so, 4 evokanal cukor. Ez a tesztahoz.
                     Nem tevedes a cukor mennyisege, mert kicsit edeskasnek
kell lennie a tesztanak.

                     A toltelekhez: kb. 20 dkg fustolt sonka, 15dkg
trappisra sajt , reszelve, tejfol, bors, mustar, 10 dkg vaj.
                     Ha a hazisonka tul sos, ki lehet aztatni. Le kell
daralni a sonkat, lereszelni a sajtot es osszekeverni a tobbi              
                            hozzavaloval. A vajat kicsit megolvasztjuk,
hogy reendesen el tudjuk keverni.
                     Ha a massza mar egynemu es finom, akkor letakarjuk es
betesszuk a hutobe vagy a fagyasztoba. Az a lenyeg, hogy                   
 
                     jo kemeny es hideg legyen a toltelek.
Az elesztot fefuttatjuk tejben,cukorral. Hozzaadjuk a liszthez,
hozzatesszuk a tobbi cukrot, sot, olajat es annyi tejet, amennyit kivan. A
tej mennyisege fugg a liszt minosegetol, ez a 6dl tajekoztato ertek.
Jol kidolgozzuk a tesztat es hagyjuk megkelni.Tojas csak a keneshez kell.
Ha megkelt, 12 egyenlo reszre osztjuk es mindeggyiket atgyurjuk. Egyenkent
kerekre nyujtjuk es 8 egyenlo reszre vagjuk. 
Mindegyiknek a gombolyu reszebe rakunk egy kis tolteleket es felcsavarjuk
kiflive.Tepsiben megkelesztjuk es megkenjuk tojassal, kozepesen forro
sutoben sutjuk. Egy kg-bol 96 db lesz, ezt a mennyiseget aranyosan
csokkenthetjuk vagy novelhetjuk. 

Jo etvagyat kivanok
Agota

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS