Egy 150 g-os aranyfacan konzervet keverj el masfel liter vizben. Adj hozza
egy kozepes meretu megtisztitott hagymat egeszben, nehany zeller levelet egy
csipet sot s forrald fel.
Miutan felforrt a tuzet vedd kis langra, s szaggasd bele a nokedlit.
(Nokedli: egy darab tojas, keshegynyi so, 6 evokanal finom liszt, ezt egy
bogreben jol osszekevered majd egy mokkaskanallal szep apro darabokat
szaggatsz a levesbe. Vigyazz hogy tenyleg picik legyenek mert rendesen
megdagadnak majd.) Miutan az osszes nokedlit beleszaggatad kapcsold fel a
langot kozepesre s allando keveres mellett ujra forrald fel az egeszet.
Miutan felforrt megint leveszed a langot kissebbre, s izles szerint teszel
bele 4 evokanal cukrot. Ha edes szaju vagy tobbet, kostolas sokat segit!
Kozepes langon elkevered a cukrot majd teszel hozza egy teaskanalnyi kessz
feher rantast. Ha surubben szeretitek a levest akkor lehet ketto is.
Allando keveres mellett ujra felforralod s nehany level petrezselyemzolddel
izesited. Ha a petrezselyem level friss, akkor eleg ha csak beleszorod a
forro levesbe, elkevered es letakarod fedovel, ha szaritott petrezselyem
levelet hasznalsz ugy egy picit kozepes tuzon meg foznod kell par percig.
Tuzrol leveszed, talalasig fedo alatt tartod.
Megjegyzes: cukorral kesobb is izesitheti ki-ki sajat szajize szerint, de ha
fozeskor tul sokat teszel bele, akkor azon mar nem nagyon segithetsz.
Aki a paradicsom levest szereti rossz ember nem lehet!
Jooo etvagyat kivan:
|
kedves konyhasok, nagyon koszonom a sok recepturat - persze mindenki
eskuszik, hogy az "ove az igazi". majd kiprobalom osszel mert itt nyaron
igen meleg van s a csalad nem hajlando a kiserletezesre. Pedig otthon
nyaron is megeszik, dehat az mas.
Fiumeben nem talaltam semmi magyar elelmiszert de boszniait is nehezen
(a cevapcice), teljesen elzullottek: egy vacak panino utan elszoktunk
onnan.
Plivelic Ivan
U.I. Ismer valaki olyat akinek ugyanez a neve?
|
Szervusztok!
Nehany napja kerdeztem, hogy nem tudjatok-e veletlenul, hogyan
keszul a gozgomboc edes valtozata. En nehany eve Szlovakiaban
ettem ilyen, csokiontettel volt leontve, es emlekezetesen finom volt.
Sajnos a receptjehez nem sikerult hozzajutni.... ha valaki tud segiteni,
kerem irjon.
Koszonettel:
Mariann
|