Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 245
Copyright (C) HIX
1999-07-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 paradicsom leves (mind)  28 sor     (cikkei)
2 Brassoi apropecsenye (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Gozgomboc (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - paradicsom leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egy 150 g-os aranyfacan konzervet keverj el masfel liter vizben. Adj hozza 
egy kozepes meretu megtisztitott hagymat egeszben, nehany zeller levelet egy 
csipet sot s forrald fel.

Miutan felforrt a tuzet vedd kis langra, s szaggasd bele a nokedlit. 
(Nokedli: egy darab tojas, keshegynyi so, 6 evokanal finom liszt, ezt egy 
bogreben jol osszekevered majd egy mokkaskanallal szep apro darabokat 
szaggatsz a levesbe. Vigyazz hogy tenyleg picik legyenek mert rendesen 
megdagadnak majd.) Miutan az osszes nokedlit beleszaggatad kapcsold fel a 
langot kozepesre s allando keveres mellett ujra forrald fel az egeszet.

Miutan felforrt megint leveszed a langot kissebbre, s izles szerint teszel 
bele 4 evokanal cukrot. Ha edes szaju vagy tobbet, kostolas sokat segit! 
Kozepes langon elkevered a cukrot majd teszel hozza egy teaskanalnyi kessz 
feher rantast. Ha surubben szeretitek a levest akkor lehet ketto is.

Allando keveres mellett ujra felforralod s nehany level petrezselyemzolddel 
izesited. Ha a petrezselyem level friss, akkor eleg ha csak beleszorod a 
forro levesbe, elkevered es letakarod fedovel, ha szaritott petrezselyem 
levelet hasznalsz ugy egy picit kozepes tuzon meg foznod kell par percig. 
Tuzrol leveszed, talalasig fedo alatt tartod.

Megjegyzes: cukorral kesobb is izesitheti ki-ki sajat szajize szerint, de ha 
fozeskor tul sokat teszel bele, akkor azon mar nem nagyon segithetsz.

Aki a paradicsom levest szereti rossz ember nem lehet!

Jooo etvagyat kivan: 
+ - Brassoi apropecsenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

kedves konyhasok, nagyon koszonom a sok recepturat - persze mindenki
eskuszik, hogy az "ove az igazi". majd kiprobalom osszel mert itt nyaron
igen meleg van s a csalad nem hajlando a kiserletezesre. Pedig otthon
nyaron is megeszik, dehat az mas.

Fiumeben nem talaltam semmi magyar elelmiszert de boszniait is nehezen
(a cevapcice), teljesen elzullottek: egy vacak panino utan elszoktunk
onnan.

Plivelic Ivan

U.I. Ismer valaki olyat akinek ugyanez a neve?
+ - Gozgomboc (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szervusztok!

Nehany napja kerdeztem, hogy nem tudjatok-e veletlenul, hogyan 
keszul a gozgomboc edes valtozata. En nehany eve Szlovakiaban
ettem ilyen, csokiontettel volt leontve, es emlekezetesen finom volt.
Sajnos a receptjehez nem sikerult hozzajutni.... ha valaki tud segiteni,
kerem irjon.

Koszonettel:

Mariann

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS