1. |
Sachertorte (mind) |
69 sor |
(cikkei) |
2. |
Spagetti tonhalas,kapribogyos,tejszines martassal (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
sutik (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
4. |
oreghus (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
Creme fraiche (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Sachertorte (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
Zita kerdezte tolem, hogy nekem megvan-e a Sachertorte receptje.
Egyelore 2 valtozatot talaltam, a masodik szerintem az "igazi"
12 dkg csokolade
12 dkg liszt
12 dkg cukor
12 dkg vaj
4 tojas
A csokoladet egy talacskan tegyuk be a sutobe, hogy felolvadjon/Na talan a
mikrohullamu is jo lesz/
Morzsoljuk el a vajat finomra, adjuk hozza a csokoladet, keverjuk egy finom
anyagga.
Felvaltva adjuk hozza a sargajat es a cukrot, majd a lisztet, es legvegen
forgassuk bele a kemenyre vert tojasfeherjet.
Egy kizsirozott tepsiben kell kisutni.
Vajas csokoladeglazurral kell bevonni.
tejszinnel is lehet tolteni
Sachertorte masodszorra Becsbol
13 dkg etcsokolade
13 dkg vaj
11 dkg porcukor
1 csomag vanilias cukor
6 tojas
11 dkg kristalycukor
13 dkg sima liszt
sargabaracklekvar
glazurhoz
1/8l viz
30 dkg kristalycukor
25 dkg csokolade
1. melegitsuk fel a csokoladet
2.verjuk habossa a vajat a porcukorral,a vanilias cukorral
3. tegyuk hozza a sargajat es a felmelegitett csokoladet
jol keverjuk ossze
4. a feherjet a kristalycukorral verjuk fel, es ovatosan tegyuk bele a
masszaba
5. johet a liszt bele
6. tortaformat kenjuk ki vajjal
7. ontsuk bele a tesztat, es 170 fokon mintegy 1 orat sussuk, es a suto
ajtajat
az elso 15 perc alatt hagyjuk egy ujjnyira nyitva.
8. a kesz tortat boritsuk ki, hagyjuk kihulni.
9. a sargabaracklekvart 70 fokra melegitsuk fel.
10 a tortat kozepen vagjuk kette, toltsuk meg lekvarral, ragasszuk ossze
11. a tortat koros-korul kenjuk be lekvarral , legalabb 2 orat hagyjuk
szaradni.
12. a glazurhoz cukrot vizzel mintegy 5 percig fozzunk fel, hagyjuk kihulni
13.a csokoladet puhitsuk fel, keverjuk ossze a meg meleg cukros oldattal.
Olyan modon, hogy egy suru egyenletes massza keletkezzen, ha megis tul
suru lenne, adjunk hozza meg vizet.
14. meg amikor kicsit meleg ontsuk a tortara, es simitsuk jol el, majd
hagyjuk szaradni.
Vica
|
+ - | Spagetti tonhalas,kapribogyos,tejszines martassal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
Nemregen ettem valami nagyon finomat:
spagettit tonhalas,kapribogyos,tejszines martassal
Nincs meg valakinek veletlenul a receptje?
Koszi!
Topy
|
+ - | sutik (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Edesszajuak!
Keresem egy kokuszos suti receptjet. Olyan piskota fele teszta van kockakra
vagva, csokimazba es kokuszreszelekbe forgatva. Sajnos a hivatalos nevet
sem tudom, ezert nem talalom a szakacskonyveimben.
Ugye tudtok segiteni?
--------
Sacher torta - Vica, te biztosan tudod a receptet.
Epp most lattam a 3Sat-on egy becsi kulinaris magazint, de csak ugy
nagyjabol mondtak el, hogy mi van benne, hisz ez szupertitkos recept. De
feltetelezesem szerint biztosan van mar kozkezen leiras, ami alapjan
ugyanolyan finomra elkeszitheto otthon is.
Ciao
Zita
|
+ - | oreghus (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyha'sok!
A fenti cimu kinai etel erdekelne. Tobbszor ettem mar
etteremben. Kockara vagott serteshus valamilyen pirosra
festett ecetes-cukros szoszban, de finom ropogos es nem is
kulonosebben edes. Tobb kinai szakacskonyvben megneztem,
de csak hasonlokat talaltam, ezt a fajtat nem. Tud valaki segiteni?
Udv: Afonya
|
+ - | Creme fraiche (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Vicanak es masoknak
>Creme fraiche<
Magyarul tejfol, nemetul Saure Sahne, Schmand,
legalabb 30 szazalek zsirtartalmanak kell lennie,de altalaban zsirosabb
Ha magyarorszagon nem lehet igy kapni,akkor a tejfolbe
keves tejszint kell keverni es maris ugyanazt a termeket kaptuk.
Fogyokurazoknak nem ajanlatos mert nagyon sok kaloria van benne
|
|