Sziasztok Konyhamuveszek!
> Felado : Lazar Edmund
> 1. Miert esik ossze nekem a piskota teszta majdnem minden alkalommal
> mikor sutom?
Probaltad mar azt, hogy az 5 perc utan resnyire kitamasztod a suto
ajtajat? Vigyazz, csak az elso 5 perc utan (ugye elomelegitett sutobe
teszed) es csak annyira tamaszd ki a sutot, hogy a legszelesebb reszen egy
ujjnyi nyilas legyen. Igy a felhalmozodott para ki tud jonni es szebb lesz
a piskota, nem esik ossze.
> 3. Hogy van az, hogy a Konyhaba aktivan resztvevo tagok legalabb ket
> harmada ferfi?
Ime, egy kis statisztika javitas:
Udv, Monika
|
> Felado : [Angola] irta:
>A minap az etteremben rendesen
>bepanirozott fantasztikusan finom banant ettem. szerintem a kovetkezokeppen
>keszulhetett: nem tul erett banant apro kb6 cmes darabkakra vagtak, es
>rendesen bepaniroztak, vajon valoban e modon keszult? ha valaki pontosan
>tudja irja meg, mert nagyon finom volt, mindenkinek javaslom...
A sult banan tenyleg hatvanyozottan banan.
En jobban kedvelem prezli nelkuli rantotesztaban.
Csak hossziranyban vagom felbe.
Izles szerint rummal locsolhato.
Suru parizsias edes rantoteszta+forro zsiradek, vilagosbarnara.
Idokozben vizzal higitott mezet melegiteni, es a talon ezzel
nyakononteni.
[Fontos a vizes higitas, enelkul melegiteskor besurusodhet, es a fogakra
ragadhat, mint a karamell mert ott lehul.]
"Koretnek" legjobb a vaniliafagylalt!
Ez is megvan tiz perc alatt.
> Felado : [United States] irta:
>uj sutot tesznek hamarosan (jovore) a piacra, ami 4 perc alatt gourmet
>vacsorat keszit.
Kicsit tuloz a reklam, mint rendesen
A gurmet vacsorat a kezeloje kesziti. Ahogyan a kidobnivalot is. 8-)
>Egy csirke 4 perc alatt megsul; 100 masodperc kell a fozelek fe'le'knek,
Egy atombombaval mar ezredmasodpercek elegendoek. 8-)
Felre a trefat. A legjobb suto-fozoalkalmatossagok a holegkevereses
sutok, nem ketseges.
En nem vagyok egy misztikus, parahivo alak, de hatarozottan ugy erzem,
hogy a mikroban melegitett etelek rosszabb izuek, mintha tuzhelyen
melegitettem volna. Persze azert hasznalom kenyelembol a mikrot. De csak
tuzhelyen kenyelmetlenul melegitheto etelek eseten. A ketto kombinacioja
hasznos lehet, hasznosabb, mint a grill+mikro. De a lenyeg imho a
holegkeveresben van.
A 100 perc fozelekfeleknek mindenkeppen keves lehet, esetleg egyes
fozelekfeleknek eleg kinai-ropogos modra. A mikro nem tud 100 foknal
melegebbet csinalni, tehat nem keszulhet el hamarabb, mint forro vizbe
dobva. Sutni meg altalaban ezeket nem szokas.
A holegkeveressel nagy darab huson negy perc alatt sult kerget lehet
kesziteni, de ez ennyi ido alatt nem hatol melyre. A belseje
mindenkeppen csak fott lesz a mikrotol. Praktikus, de nem csodaszer.
Udv, Peter.
|
Szerbusz Edina :-))
Sajnos,ha nem kapsz friss tejet, nem lehet turot kesziteni.
Pedig nagyon egyszeru - azert probald ki.
Hagyjal megaludni 1 liter tejet..de jo kemenyre hagyd..amig nem lesz sok tejsav
o rajta..
Azutan nagyon lassan kezdjed melegiteni..amig nem latod,hogy ugy nez ki mint a
turo :-))))
csinalj pl. konyharuhabol egy zsakot..es egyszeruen ontsd bele az egeszet..:-))
a konyhaban a mosogato folott szoktam csinalni..hagyd lecsopogni..de figyeld..m
ert ha a leve nagyon elmegy..akkor szaraz lesz..
Talan sikerulni fog...tudod Zürichben sincs turo...en igy oldottam meg :-))
Egy szivelyes üdvözlet Zürichböl
Maria
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: ppp609.swix.ch)
|
Az a banan nem ugyanaz, mint a sarga, amit eszunk. Ezt kimondottan
sutesre hasznaljak; vastagabb es a heja is erosebb. Karibiai szigeteken
is eloszeretettel sutogetik. Sajnos a neve't nem tudom. Mostanaban ma'r
kaphato nagyobb amerikai elelmiszer boltokban, valoszinuleg a sok kubai
honositotta meg a piacon, mivel ez naluk igen nagy divat. Jo is!
Udv.,
Martha
|