Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 6
Copyright (C) HIX
1998-10-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 ROZMARING (mind)  59 sor     (cikkei)
2 Re: rizs (mind)  12 sor     (cikkei)
3 RE: To-csi (mind)  10 sor     (cikkei)
4 RE: gomba (mind)  7 sor     (cikkei)
5 RE:RE: To-csi (mind)  15 sor     (cikkei)
6 subs (mind)  5 sor     (cikkei)
7 Re: Gyors meleg kaja (mind)  15 sor     (cikkei)
8 valasz a szaraz husra (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - ROZMARING (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Samuka!

>(Nehogy mar megbantsak valakit, de ha ESETLEG valaki nem tudja,
>hogy kell finom, nem ragacsos, nem kemeny parolt rizst fozni, hat keresre
>leirom)
>Samuka - Montreal

Szerintem itt senki sem sertodik/sertodhet meg, mert biztosan mindannyian
irunk olyanokat is, amiket masok is tudnak mar.

De azert elkuldhetned a rizs receptjet. Koszi nagyon.

------Masik:
>    A neve pl. tojasos krumpli, tojasos tort krumpli, attol fuggoen,
>    hogy mennyire tort szet keveres kozben.
>    Joetvagyat,
>
>                Falu

Ez finom lehet, kiprobalom.

------Masik:
>Erdekel valakit a Vegeta hazi receptje?
>Vagy a Nutellae?
>Vagy a SZenf es a Majoneze(ezeket nem tudom M.O.-on,
> pontosan hogy hivjak!
>Sorry)!
>Ha igen akkor nehany napon belul lekozlom oket itt!

Persze, kulgyed!

-----Lehet meg a rozmaringrol?

Kerdezem, de maris mondom: Olaszorszagban nagyon sok etelben hasznaljak.
Sutoben sult husok fo fuszere. Krumplihoz is hasznaljak. Pl. az egeszben
sult malacot is meg tudja jol bolonditani.

Sutoben sult rozmaringos krumpli:
1 kg. burgonyat meghamozunk, es nagyobb kockakra vagunk. egy jenai talba
alulra finom olajat ontunk, kb. 3 evokanal, ratesszuk a burgonyat,
kellokeppen megsozzuk, borsozzuk, felmaroknyi rozmaring levellel beszorjuk,
egy-ket gerezd fokhagymat egeszben beleteszunk, egy kis vizet ontunk ra, es
betesszuk az eloremelegitett (kb. 200 fokos) sutobe. Sutes kozben vagy
ketszer osszekeverjuk az izek miatt. Amig a teteje itt-ott megpirul, addig
meg is puhul.


Mara ennyit:
Vegh Izabella-Venezia

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Galeon Viaggi e Turismo
Cannaregio 4594/A
30120 - VENEZIA (VE)
Telefon: 0039-041-5238112
Telefax: 0039-041-5237971
e-mail:  
http://www.doge.it/galeon/galeon.htm
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
+ - Re: rizs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [Canada]

>(Nehogy mar megbantsak valakit, de ha ESETLEG valaki nem tudja,
>hogy kell finom, nem ragacsos, nem kemeny parolt rizst fozni, hat keresre
>leirom)
Csak nem te is keves olajban feherre "piritod", mielott raontod a vizet ?

Engem inkabb az erdekelne, hogy mikeppen lehet "kinai" rizst fozni, azaz
palcikaval ehetot.
(ha kulonvalnak a szemek, azt kicsit idoigenyes palcikaval enni :-( ).

A'kos
+ - RE: To-csi (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>>No, ezt hivjak nalunk to-csinak./de tesznek bele lisztet is/ Kanadaban mi a 
>>neve?

Hmmmm...ha jol belegondolok, talan csak elfelejtettem a lisztet... :-)))
Na, ennek meg utananezek...
Kanadanak semmi koze a dologhoz.... A Kozel-Keleten, Gorogorszagtol
Libanonig LATKESZ a neve. Magyarorszagon a  zsido konyha is ismerte es
HREMZLI neven tiszteltek vagy tisztelik, ha csinaljak meg...

Samuka - Montreal
+ - RE: gomba (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>>************************************ 
>>- 1/2 kg gomba (eheto legyen !)

Nem tudom megallni: a felesegem szokta mondani
"MINDEN gombat meg lehet enni EGYSZER...."  :-)))

Samuka - Montreal
+ - RE:RE: To-csi (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Na, megvan! Megiscsak jol mondtam. Itt van szo szerint: 
> -----------------------------------------------------------------------
Hremzli 
2 nagyobb krumpli, 3 tojas, keves so,torott bors, etolaj
A krumplikat meghamozzuk, megreszeljuk, a tojasokat a krumplihoz adjuk, 
megsozzuk es borsozzuk. Kanallal kiszaggatjuk es a forro olajban 
mindket oldalan kisutjuk. 
> -------------------------------------------------------------------------- 
Ami nem valtoztat azon a tenyen, hogy liszt is adhato hozza 
es, mint emlitettem, van aki reszelt hagymat is tesz bele.
Ja, es a tojasmennyiseg itt tulzottnak tunik, kiserletezni kell...

BTW: a to-csi  szoban a kotojelet hogyan ertelmezzem?

Samuka - Montreal
+ - subs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)


10/23/98
subs
Miutan a < > tul rovidnek talaltatott, talan igy eleg hosszu
 lesz Marta Soti
+ - Re: Gyors meleg kaja (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Kenosajttal, ha ezalatt a lagy, omlesztett sajtot erted, nekem nem izlett.
> Ízlesek es pofonok....

Peter!

Kosz a valaszt; az ember mindig tanul...

Ami a kenosajtot illeti, pont el akartam kerulni.  Az hittem, hogy ez egy
elofeltetel!  ;-)

> Minden jot es erklocstelent!
Csak azt aruld el, miert erkolcstelen a jo etkezes?

Udv.,
Martha
+ - valasz a szaraz husra (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Ki tudna megmondani nekem, hogyan sussem a husokat, hogy ne szaradjanak
ki, de megis rendesen atsuljenek?  Ez itt mas magyar (majdnem kezdo)
haziasszonyismerosnek is gond, es tanacstalanok vagyunk."

Kedves Mari,

A valasz egyszerubb mint gondoljatok: kis langon, jol zarhato fedovel kell
a hust sutni.  Nem art, ha olyan edenyben keszited, amiben nehezen e'g le
a hus, de a fedo a legfontosabb.  En szinte sohasem hasznalok egy csepp
folyadekot, mikor sutom oket; minden hus termeszetes viztartalommal
rendelkezik es ragyogo levet ereszt.  Ezt igazan ka'r lenne elvesztegetni!

Masik megoldas: specialis femlapot teszel a fozo edeny ala, tehat nem
kozvetlenul a langra teszed.  Gaz tuzhelyre is kaphato Kanadaban
haztartasi uzletekben.

Udv.,
Martha

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS