1. |
Re:Vadkacsa (mind) |
43 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Vadkacsa (mind) |
43 sor |
(cikkei) |
3. |
Nem vegetarianus indiai receptek (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
4. |
Zsoka kedveert... ;-) (torok recept) (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
5. |
indiai receptek (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re:Vadkacsa (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>>valami igazan finom koretet hozza (valami nagyon gyumolcsoset)?
Vadkacsa vadas martassal.
Anyagszukseglet 6 szemelyre:
3 db vadkacsa, 25 dkg zsir, 20dkg sargarepa, 10dkg petrezselyemgyoker, 5 dkg
hagyma, 3 db baberlevel, 0,2 dkg torott bors, 5 dkg so, 8 dkg liszt, 1
citrom, 2 dkg mustar, 2 liter pacle, 3dkg cukor, 2 dl tejfol.
A vadkacsat-ha csak nem fiatal-pacoljuk be, es 2-4 napig hagyjuk a pacleben.
Utana tegyunk egy kanalnyi zsirba sargarepat, 1-2 baberlevelet, nehany szem
borsot, egy fel citrom levet. Ontsunk ra egy merokanal paclevet, s a hust
ebbe paroljuk. Amikor a hus mar puha, kivesszuk a lebol, es a levet
atszurjuk. Kaveskanalnyi cukorral, keves mustarral izesitjuk, majd vilagos
rantast keszitunk, s berantjuk. 2-3 kanal tejfollel tovabb izesitjuk, es
zsemlegomboccal talaljuk.
Mar a cekla savanyusagnal is akartam irni, hogy en, pl. osszefozom
cukorrepaval fele-fele aranyba. Szepen felszelve, csak annyi leben ami eppen
ellepi. A kifakultsaga pedig, mikor vege a fozesnek, ecetezesnel
visszakapja eredeti voros szinet. A cukorrepa megadja a kello edesseget, es
atveszi a cekla szinet. Egyontetu szep voros lesz az egesz.
De itt egy masik felhasznalasi lehetoseg.
Ceklamartas.
Szukseglet 6 szemelyre.
80 dkg cekla, 5dkg zsir, 5 dkg liszt, 2 dl tejfol, 3 dl husle, 2 dkg cukor,
ecet, so.
A ceklat meghamozzuk, kockakra daraboljuk, a zsirt felhevitjuk es az
osszevagott ceklat tobbszori kevergetes mellett fedo alatt, puhara paroljuk.
Meghintjuk lisztel, es feleresztjuk a tejfollel, huslevel, majd cukorral,
ecettel es keshegynyi soval izesitve forraljuk fovesig. Fott, parolt
vadhusok melle adjuk.
Gyumolcsmartas.
6 szemelyre.
60-100 dkg ribizke, egres (buszke), 5dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 3dkg
cukor, 2 dl tejfol, citromle.
A gyumolcsot megtisztitjuk, 1 dl vizben feloldjuk a cukrot, majd hozzaadjuk
a gyumolcsot, es vigyazva, hogy szet ne foljon, kb. 10-15 perci fozzuk. A
vajbol es a lisztbol rantast keszitunk, es feleresszuk tejjel, es raontjuk a
gyumolcsre. Tejfolt adunk hozza, (en nem szoktam) a citrom levet,
elkeverjuk, es meleg husokhoz talaljuk. De szerintem a martas meg finomabb
hidegen.
Jo etvagyat: Rumcajsz.
|
+ - | Re: Vadkacsa (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhások!
> Felado : [Hungary]
> Temakor: vadkacsa ( 6 sor )
> Szia Mindenkinek!
> Mit kell csinálni a vadkacsával a nyúzáson, spékelésen és sütésen kívül? Tud
> valaki valami igazán finom köretet hozzá (valami nagyon gyümölcsöset)?
Péter!
Meg kell enni! :))))
A vadkacsa nyuzasa nekem uj, de ahany haz, annyi szokas! En peldaul imadom a
ropogosra sult boret. De ha tenyleg nyuzod es eleg surun szoktatok kesziteni,
fagyaszd le nekem legyszi a boroket, a nyaron beugrok erte, de csak ha nem
tollas!
Ha szeretnel >nagyon gyumolcsos< koretet hozza, akkor javasolom. hogy a
szerencsetlen allatot toltsd meg sutes elott meghamozott es gerezdekre vagott
almaval es aszalt szilvaval bosegesen, és ha nem vagy ellensege a mazsolanak,
azt is tehesz hozza. O mar nem fog ellenkezni, bar szivesen lenne inkabb a
masik oldalon.
Talalas elott a parolt gyumolcsokkel korberakod a talon durcasan hanyatt fekvo
szotlan szarnyast.
Gyumolcsos koretkent a kovetkezo javaslatom van.
Egy kis fej hagymat nagyon aprora vagsz es keves zsiradekon barnara piritasz,
szinte odaegetsz, majd parolt rizzsel kevered.
Krumplipuret keszitesz (tejjel), amit lecsopogtetett es kimagozott meggybefotte
l
keversz ossze.
A konzervkent kaphato fel oszibarack és korte darabokat jol lecsepegteted.
A fel oszibarackdarabok felet megtoltod es megpupozod rizzsel, a masik felet a
krumplipurevel, ugyanigy a fel korteket szinten rizzsel ill. krumplipurevel
toltod ill. halmozod.
A hagymas rizzsel megrakott gyumolcsoket a sult levevel locsolod meg, mig a
pures darabok tetejere Nesquik csokolade sziruppal irsz egy par krix-krax-ot.
Disziteskent vekony banankarikakat es mandarin gerezdeket kepzelek el.
Beismerem, hogy ezt a koretvariaciot most irom le eloszor igy, nem probaltam
ki, mindeni a sajat felelossegere vagjon bele!
Jo etvagyat kivan mindenkinek:
Misi
|
+ - | Nem vegetarianus indiai receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
Latom, hogy a listan tobbeket erdekelnek az indiai etelek. A
multkoriban kiprobaltam a nemreg emlitett Becsi uti Maharaja
etteremben, majd kesobb parizsi es new yorki latogatasom alatt is.
Nekem nagyon izlenek.
Tudnatok kuldeni egy par NEM vegetarianus receptet? Esetleg
angolul is jo. Nagyon megkoszonnem. Ha valaki olyan Web helyet
tud, ahol vannak indiai receptek, azt is szivesen fogadnam.
Koszonom
Norbert
|
+ - | Zsoka kedveert... ;-) (torok recept) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Akkor ime egy torok recept, nagyon egyszeru, es a
kedvencem. Szoval, anyosom tanitasa alapjan:
Hozzavalok:
Egy nagy fej karfiol, apro viragokra szedve
so
tojas
liszt
olaj
kb. 2dl yoghurt
egy(-ket) gerezd fokhagyma
A karfiolt mosas utan kicsit megfozzuk (de ne fozzuk tul!). A lecsepegtetett
rozsakat eloszor a megsozott tojasba, majd a lisztbe forgatjuk, es forro
olajban kisutjuk. A vegen pedig a preselt fokhagymat a yoghurt-ba
keverjuk, es ezzel az egesz tal karfiolt nyakonontjuk!
Szerintem nagyon finom!!!
Udvozlettel,
Agi ;-)
http://www.u.arizona.edu/~agnes/leyla.html
__________________________________________
NetZero - Defenders of the Free World
Get your FREE Internet Access and Email at
http://www.netzero.net/download/index.html
|
+ - | indiai receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Akkor itt lenne a hazi joghurt (curd) készítés.
Szoval veszunk nem ultrapasztorozott tejet es
elofloras joghurtot. A tej zsirtartalma elvileg mindegy, eloszorre
azert zsirosabb (mondjuk 2.8 %) tejet javasolnek.
Forraljunk fel 0.5 l tejet. Utana hagyjuk kihulni langyosra,
kb. 35-38 fokosra. Ekkor keverjunk bele 1-2 kiskanal tejport
(ez el is maradhat), belekeverve a tej "boret" is. Adjunk
hozza 1-2 evokanal elofloras joghurtot. Keverjuk el
alaposan es tegyunk valamilyen nem femes edenybe, en
jenaiba szoktam. Fedjuk le az edenyt es bugyolaljuk be
konyharuhaval. Tegyuk valamilyen szellos, meleg helyre.
Ehhez megfelel pl. egy nem tul erosen sugarzo radiator
teteje. Azt is megtehetjuk, hogy a sutot felfutjuk es akkor tesszuk
bele az edenyt amikor mar kezd kihulni. Ha nincsen ilyen
hoforras, akkor tegyuk bebugyolalva egy jol szellozo, de
nem tul hideg polcra vagy szekrenybe. A homerseklettol
es a bakteriumoktol fuggoen 4-6 ora alatt "joghurtosodik"
meg a tej, de hagyhatjuk egesz ejszakara is. Ha tovabb es
melegebb korulmenyek kozott hagyjuk, surubb lesz - ez kituno
pacolashoz, tandoori meg tikka tipusu etelekhez. Ha rovidebb
ideig es huvosebb korulmenyek kozt tartjuk, inkabb italokhoz
es "raita" tipusu joghurtos etelekhez hasznaljuk.
A kesz curd 3-4 napig hutoben biztosan elall.
Majd irok recepteket is, sajnos ilyet, hogy "vajas csirke" nem talaltam,
talan mas neven szereel valahol ugyanez. Megvan a curry alap
receptje is: eleg hosszadalmas, de utana az alap fagyaszthato
es nagyon konnyen lehet belole curryt kesziteni. Egy
turmixolon kivul mas eszkoz nem kell hozza.
Udv: Afonya
|
|