<balatoni=ladimage.hu> wrote:
>Hol árulnak Magyarországon grissinit?
A multkor az egyik Match szupermarketben lattam. Eleg borsos aron, volt
sima sos es fokhagymas is. A kenyerespulthoz kozeli polcokon.
Nem tul bonyolult otthon elkesziteni. Van egy hazi grissini receptem, egy
olasz weblaprol forditottam. Kiprobaltuk, es finom. :-)
Grissini casalinghi
-------------------
800 g liszt
200 g olivaolaj
350 g tej
30 g so
10 g sutopor/szodabikarbona
Keneshez 1 tojás pici tejjel
A hozzavalokat osszegyurjuk, a tesztat kb. 15 percet pihentetjuk, majd
kinyujtjuk, hosszu cskkokra vagjuk, meghengergetjük. Tetejet megkenjuk,
majd 220 fokon 10-12 percig sutjuk.
A tesztaba keverhetunk fokhagymat, fuszernovenyeket (oregano, bazsalikom,
stb.), max 30-50 g-ot ehhez a mennyiséghez.
sziasztok,
Zita
|