Sziasztok Konyhasok!
Szia Gary!
"Izre es kinezesre is kituno gombocokat
keszit es receptje megegyezik Magyar Elek,
Horvath Ilona vagy Gundel Karoly receptjevel is.
A baj csak az, hogy a szilva korul a teszta
1-2 mm vastagsagban pepszeruen elazik.
Mi lehet ennek az oka?"
Magam is a Horvath Ilona fele valtozatot keszitem,
azzal a modositassal, hogy csak fel szem szilvat
teszek a gombocba , melyre (gomboconkent)
1 mokkaskanal fahejas cukrot rakok.
Szerintem,nem fott meg teljesen gomboc, igy
belul nyers maradt. A fozesnel,ha,felforr es a gombo-
cok feljonnek a viz tetejere , en meg kb. 1 percig forra-
lom. Igy teljesen at szokott foni. Lehet, hogy a burgonya
rossz, mielott kiszednetek ajanlatos probakepp egy
gombocot felvagni , mert lehet, hogy meg egy picit tovabb
kell fozni.
Remelem tudtam segiteni!
Sok sikert!
Udv: Irene
|