Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1958
Copyright (C) HIX
2005-02-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Habart krumpli receptje (mind)  34 sor     (cikkei)

+ - re: Habart krumpli receptje (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Halas köszönet Krisztanak a receptert! Kulönösen örulök a praktikus, 
konkret leirasnak, hogy hogyan kell veghezvinni magat a habarast.

Homlokomra uttöttem hocy en nem probaltam ki a Google-t! Sajnos eszembe
se jutott!

udv,
Jenö

- - - - - - -
 > skrev tis 8 febr 2005

 >Sziasztok!
 >Rákerestem a Google-ben a fenti receptre és az egyik fórumon ezt >találtam:
 >*Habart **krumpli* leves.
 >       4-5 db közepes *krumpli*
 >       1 pohár tejföl
 >       1 ek liszt
 >       2 babérlevél, só, pirospaprika
 >       1 közepes fej hagyma

 >A hagymát 1-2 evőkanál olajon megüvegesíted, kis pirospaprikával
 >meghinted (1 mokkás kanálnyival), belekevered az apró kockákra vágott
 >krumplit, s felöntöd 1 liter vízzel, megsózod, bele a babérlevelet, s
 >fedő alatt 15 percig lassan főzöd.
 >Ezután 1 ek lisztet kevés vízzel (kb 1/2-1 dl) elkeversz csomómentesre,
 >belekevered az egész pohár tejfölt, alaposan elkevered, hozzáöntesz még
 >egy kevés vizet, hogy folyósan önthető legyen a habarás és a fővő vízbe
 >belecsorgatod közben kevergetve.
 >Takarékold le, s lassan forrald tovább öt percig. Ekkor lekapcsolod és
 >most teszel hozzá kb fél ek. ecetet és egy teáskanál cukrot. Kész.
 >(enyhén savanykás legyen)

 >Kriszta Szegedről

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS