Halas köszönet Krisztanak a receptert! Kulönösen örulök a praktikus,
konkret leirasnak, hogy hogyan kell veghezvinni magat a habarast.
Homlokomra uttöttem hocy en nem probaltam ki a Google-t! Sajnos eszembe
se jutott!
udv,
Jenö
- - - - - - -
> skrev tis 8 febr 2005
>Sziasztok!
>Rákerestem a Google-ben a fenti receptre és az egyik fórumon ezt >találtam:
>*Habart **krumpli* leves.
> 4-5 db közepes *krumpli*
> 1 pohár tejföl
> 1 ek liszt
> 2 babérlevél, só, pirospaprika
> 1 közepes fej hagyma
>A hagymát 1-2 evőkanál olajon megüvegesíted, kis pirospaprikával
>meghinted (1 mokkás kanálnyival), belekevered az apró kockákra vágott
>krumplit, s felöntöd 1 liter vízzel, megsózod, bele a babérlevelet, s
>fedő alatt 15 percig lassan főzöd.
>Ezután 1 ek lisztet kevés vízzel (kb 1/2-1 dl) elkeversz csomómentesre,
>belekevered az egész pohár tejfölt, alaposan elkevered, hozzáöntesz még
>egy kevés vizet, hogy folyósan önthető legyen a habarás és a fővő vízbe
>belecsorgatod közben kevergetve.
>Takarékold le, s lassan forrald tovább öt percig. Ekkor lekapcsolod és
>most teszel hozzá kb fél ek. ecetet és egy teáskanál cukrot. Kész.
>(enyhén savanykás legyen)
>Kriszta Szegedről
|