Sziasztok!
Az alábbi receptre leltem, ugyanis kerestem valami szokatlanabb csirkemell
elkeszitest. Meg nem probaltam ki, most hetvegen akarom megcsinalni. :-)
Szardellas csirkemelltekercs
Leborozzuk, kicsontozunk 4 kozepes nagysagu csirkemellet, es a 8 husdarabbol
8 szeletet formazunk, egy kisse kiverjuk. A formazas soran leeso
husdarabkakat nagyon aprora osszevagjuk, elkeverjuk egy tejben aztatott
zsemlevel, 1 ek szardellapasztaval, 1 csokor finomra vagott petrezselyemmel
1 nyers tojassal. Aprora vagunk, es 2 dkg vajon megpiritunk 10 dkg gombat,
majd azt is a töltelekhez adjuk. Sozni nem kell, mert a szardellapaszta
nagyon sos. Ezt a zamatos tolteleket a husszeletekre kenjuk,
osszegongyoljuk es hustuvel vagy fogpiszkaloval megtuzzuk, nehogy
szetnyiljanak. 2 ek olajon atsutjuk, es 1 dl szaraz feher bort alaontve,
fedo alatt, kis langon puhara paroljuk, kozben meg-megforditjuk a
hustekercseket a levukben. Talalas elott a fogpiszkalot vagy hustut
eltavolitjuk, es a pecsenye levet 1 kk liszttel simara kevert, 1 kk
szardellapasztaval izesitett 2 dl tejfollel besuritjuk. Parolt rizs illik
hozza.
Szeretettel Zsoka
|