Sziasztok konyhasok!
Tegnap ket felso pulykacombbol es egy pulykamellbol keszitettem gulyast.
Volt a hutoben kacsazsir, azon harom nagy fej aprora vagott hagymat felig
keszre piritottam, majd hozzaadtam harom, karikara vagott sargarepat es ezeket
egyutt kb. meg 15 percig eroteljesen piritottam fedo nelkul. Ekkor hozzaadtam
a kockara vagott kicsontozott hust, beledobtam a csontokat is es a legnagyobb
fokozaton rendszeres keveres mellett szinten piritottam, kozben egy dl
vorosbort ontottem ala, mielott a sajat levet engedni kezdte volna. Amikor
levet engedett soztam, borsoztam, paprikaztam, negy gerezd zuzott fokhagymat
adtam hozza, meghintettem majorannaval, valamint kavaskanalnyi Vegetaval, es
fedo alatt paroltam tovabb. Tettem meg bele egy pici csipos piros aranyat is,
hogy legyen valami ize is! :) Annyi vizet adtam hozza, hogy ellepje, igy a
vegen a porkoltnel ledusabb, de nem levesszeru lett. Meglepoen finom ize lett.
"Spaetzle" tesztaval talaltam, ami szerintem a krumplinal jobban illik hozza.
Amikor a ket csontot kivettem, hogy eloetelkent leszopogatom, csongetett az
elso vendeg, igy gyorsan egy ujsagpapirba csomagolva a biokukaban landoltak.
Jobb sorsot erdemeltek volna...
------------------------------
Udv.: Misi
|