Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1396
Copyright (C) HIX
2003-01-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Csabai szalonna (mind)  15 sor     (cikkei)
2 Savanyu tojas (mind)  4 sor     (cikkei)

+ - Csabai szalonna (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Csabai szalonna
A húsos, perzselt bőrű szalonna hasábokat enyhén, de minden oldalán és egyenlet
esen konyhasóval besózzuk és egymásra rakva 2 - 3 napon át nagyon hideg helyen 
(jégszekrény) tartjuk. Egy kis fahordó vízben, 5 kg szalonnát véve alapul, 40 d
kg konyhasót és 11 - 2 dkg konzerv sót (salétrom só) felolvasztunk, és ezt felf
orraljuk. Amikor a víz egészen kihűlt, beletesszük egymásfölé helyezve a szalon
na rudakat úgy, hogy a víz a szalonna halmot éppen elborítsa. A szalonnát ebben
 a pácban hagyjuk 8 - 10 napig. Azután meleg vízben lemossuk és 1 - 11 napig vá
ltott hideg vízben áztatjuk. Ezután történik a szalonna paprikázása és füstölés
e.


-- 
Üdvözlettel:
Gabesz
+ - Savanyu tojas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

vagy valami hasonlo: 
a leves komenymagos leves, vagy egy kis ecettel savanyitott husleves, es egy sz
uron keresztul a lobogo levesbe egy-ket (kis talban elotte villaval felvert) to
jast belecsurgatunk, ha kicsapodik, ujra felforr, akkor mar kesz is.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS