Meszter irta:
>A gesztenyesutes altalam ismert modszere:
>A geszetenyeket egyenkent kereszt alakban bevagdosni, es ha
>villanytuzhelyed van, egyszeruen a fozolapon, gaztuzhely eseten
>pedig a gázra helyezett vaslapon kell sutni. Sutes kozben forgassuk
>a gesztenyeket, hogy egyenletesen atsuljenek.
>Kb egy negyed ora alatt kesz van, a gesztenyetol fugg. Meg kell
>probalni, megsult-e, ha nyers, akkor tovabb kell sutni.
>Az eredmeny: nagyon finom, pont olyan, mint a gesztenyearusoknal,
>csak olcsobb, es tobb.:)
Egyetertek, nekem is ez a modszerem. Hozza kell viszont tenni,
hogy a jo eredmenyhez _friss_ gesztenye szukseges.
Sokszor jartam ugy, tobbnyire a hiper-, szupermarketekben
vasarolt gesztenyevel, hogy az eredmeny valami kemeny, avas
izu ehetetlen bogyo lett...
Azota inkabb a piacon vasarolok, de ott sem mindig megbizhato
a minoseg. Ujabban ugy csinalom, hogy eloszor csak 10-15 dkg-t
veszek, es ha oke, akkor masnap-harmadnap veszek 1-2 kg-t.
Ha meg van...
Ha valaki tudja a modszert, hogy hogyan lehet megallapitani
a nyers gesztenyerol, hogy eleg friss-e ill. emberi fogyasztasra
alkalmas-e, ne tartsa magaban!
Udv,
Zem
|
En a sutoben sutom, bevagdosom egy iranyban, es vizet teszek a gesztenyek
ala, sot locsolom is sutes kozben. Nem lesz fott gesztenye, viszont ki se
szarad, a gesztenyearusok is locsoljak sutes kozben. Az elejen ala lehet
tenni ugy par milimeternyit-sutolapon valo sutesnel. Aztan potolni.
|