Sziasztok!
Kaptam egy Nutellás receptet, amit egy kicsit át"költöttem"
1/2 dl rum, kb 2 dl baracklekvár kb 1dl vizzel összekevered(esetleg
turmixban) és babapiskótékat áztatsz bele. Egy 400gr-os Nutellát
összekevertem kb 3dl tejszinnel, ha melegited egy kicsit mikróban akkor
könyebben keveredik. 2 db narancsot kockáztm és ezt rétegeztem. Először a
babapiskóta utána a krém és a narancs és igy tovább. A hütőbe volt egy napig
és utána sikerült kiforditanom egy tálra és leöntöttem Nutellás-tejszines
krémmel, utána tejszinhabbal díszitettem, lehet egy kis dióreszeléket a
rétegek közé rakni és még finomabb lesz.
|
Szeretnek tanacsot kerni a cserepedeny hasznalata ugyeben. kulfoldon elek es
itt nem igazan elterjedt a cserepedeny hasznalata. Sikerult azonban szert
tennem egyre, de nincs hozza hasznalati utasitas. Az edeny szerintem olyan
mint az otthoni azzal a kulonbseggel (?) hogy ennek az also resze belulrol
be van vonva egy fenyes reteggel gondolom, a konnyebb tisztantartas miatt.
Kerdesem, hogy ennek ellenere beaztassam-e az edenyt hasznalat elott? (vagy
csak a tetejet??)
Ha igen, mennyi idore? Minden hasznalat elott be kell aztatni az edenyt?
Elore is koszonom a valaszokat!
Kriszti
|