>Ezek jo receptek, de erdekes, hogy nem hasznalnak darat (grizt).
>Ugy tudtam, es mi mindig ugy csinaltuk, hogy fele liszt, fele dara.
Kedves Gyuri,
ahany haz, annyi szokas. :-) A csaladi receptek nagymamarol anyara, anyarol
fiura :-) stb. oroklodnek, altalaban mindenki ugy csinalja, ahogy
megszerette. Nalunk pl. otthon (anyukamnal) egyaltalan nem szerepelt a
csaladi etlapon ez az edesseg. Jo par evvel ezelott, miutan Becsben ettem
igazi Kaiserschmarnit, felkutattam a receptjet. Nekem _az_ izlett, es olyat
akartam kesziteni otthon is.
A ti csaladi receptetek egy micsurini otvozet :-)))), a csaszarmorzsa es a
daramorzsa kevereke. VEgul is teljesen mindegy, hogy nevezed, ha izlik.
Legfeljebb ha vendeglod lenne, es nehany vendeg csalodottan visszakuldene,
hogy "ez nem csaszarmorzsa", akkor lehetne gond belole...
Magyarosan lekvarral, vagy inkabb becsiesen kompottal eszitek?
udv,
Zita
|
Sziasztok, szia Katalin!
Igen, jol emlekszel, en csinaltam tavaly kokenylekvart. :-)
Mar akkor is gondoltam ra, hogy esetleg lehetne befottnek is eltenni, de
mivel a gyumolcshus : mag arany elegge a mag javara tolodik el, nem tudom,
elvezheto lenne-e. Sokat kellene kopkodni. :-) Egy probat azert biztosan
meger... Az elso fagyok mar megvoltak, tehat megcsipte a der a kokenyt,
most erdemes szedni. Biztosan jo edes. Ha mas le nem szedte eloled. :-)
udv,
Zita
|
> Re: Borogatas
Koszonom az eddigi tanacsokat, mar kezd kilabalni Emili, ferjem meg most
kapta el, szoval, majd meg jelentkezem.
Udv,
Szilvia
|