Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1793
Copyright (C) HIX
2004-06-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: uj receptek (mind)  11 sor     (cikkei)
2 szentivanej (mind)  59 sor     (cikkei)

+ - Re: uj receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Istvan!

Eloszor latogattam el a honlapodra es nagyon tetszik. Gratula! Talaltam sok jo 
receptet amit ki fogok probalni. Viszont van egy kerdesem, van egy recept - Saj
tleves1 - aminel nem egeszen ertem mikor teszed bele a levesbe a sajtot? Talan 
a besamel-nel gondoltal ra? 
Sajnos nem emlited meg sehol...lehet hogy en nem ertek valamit? ;-)

udv bojti

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: px8wh.vc.shawcable.net)
+ - szentivanej (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mivel ugy is itt van szentivanej, meg az eperszezon, leirom mi finomat
sutottem a hetvegen.

Szentivanej-torta
Hozzavalok
1.	Teszta:
-	3 tojas
-	3 dl kristalycukor
-	3 dl liszt
-	1 es fel teaskanal sutopor
-	1 dl meleg viz

2.	Toltelek es fedo:
-	1 liter eper
-	100g fehercsoki
-	1 teaskanal etolaj
-	4 dl tejszin
-	1 doboz (200g) ananaszkonzerv
-	1 teaskanal vaniliascukor

Vajazzunk es lisztezzunk ki egy kapcsos sutoformat.

Robotgeppel verjunk a tojasbol es a kristalycukorbol kemeny habot. Keverjuk
a sutoport a lisztbe, majd ovatosan adjuk hozza a tojashabhoz. Melegitsuk
fel a vizet, vegul azt is keverjuk a tesztahoz. Keverjuk jol ossze, es
ontsuk rogton a formaba.
Sussuk a tesztat a suto also reszen 30 percig, amig a torta kozepe is
szaraz. Amikor megsult, hagyjuk a tesztat kihűlni, majd vagjuk 3 retegre.

Mossuk meg az epret, es hagyjuk egy konyharuhan megszaradni. Tegyunk felre
15 darabot a disziteshez, a maradekot turmixoljuk ossze. Izles szerint
cukrozzuk.

Olvasszuk fel a csokoladet az olajjal a legalacsonyabb fokozaton. A szaraz
epreket martsuk felig bele a csokoladeba. Allitsuk az epreket egy tanyerra,
es hideg helyen hagyjuk, hogy a csokolade megdermedjen rajta.

Verjunk 2 es fel dl tejszint kemeny habba. A fele habhoz keverjuk hozza az
osszeturmixolt epret, amelynek lecsepegtettuk a levet.

Turmixoljuk ossze az ananaszt, csepegtessuk le, es keverjuk hozza a maradek
tejszinhabhoz. Kenjuk szet az eperkremet az elso tesztaretegen, tegyuk ra a
masodikat, arra kenjuk ra az ananaszkremet, es tegyuk a tetejere a 3. reteg
tesztat.

Verjuk fel a maradek tejszint, keverjuk bele a vaniliascukrot, es kenjuk a
torta tetejere. Ebbe allitjuk bele a csokiba martott epreket.


Magantapasztalatok:
1.	En a tejszinhabba tettem habfixalot is.
2.	A tetejet csokival kentem meg, es arra probaltam raragasztani az epreket.
3.	Mindenkepp fehercsokiba martsatok az epret, a sima csoki meg az eper
sajnos nem nagyon megy egymashoz.
4.	Nekem kevesebb ananasz is eleg volt bele, de ezt mindenki dontse el maga.

Aniko

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS