Sziasztok,
Szeretnem a segitsegeteket kerni mikrohullamu suto ugyeben.
Most vettunk egy ujat, ami mindennel fel van szerelve.( A
funkciokra gondoltam, pl.legkeveres, grillezes, mikrozas
stb.) Gyorsan vettem hozza egy mikro szakacskonyvet is, ami
szamomra total gagyi. A keresem az lenne, hogy akinek van
tapasztalata ilyen teren kerem irja meg nekem. (receptek,
beallitasok,hofok stb.)
Tudom, hogy kulonbozo sutemenyeket is lehet benne
kesziteni, ezek kulonosen erdekelnenek.
Aki tud segitsen es ha lehet maganban valaszoljatok!
Koszi,
Bedy
|
Sziasztok,
Gyorsan vegigneztem az archivumot, hogy elkuldtem-e mar ezt
a receptet vagy sem, de nem talatam semmit. Ezt a
fantasztikus etket a Raday utcai Soul Cafeban ettem, es
amit kiereztem belole azt megcsinaltam otthon.
Fetasajtos csirkecsikok pitaban
Szemelyenkent:
5 dkg fetasajt nagyobb kockakra vagva
10-15 dkg csirkemell
5-10 dkg cukkini szalmaba vagva
1 paradicsom felkarikazva
1 fej voroshagyma
1 pita
2-3 szem olivabogyo felkarikazva
so, bors, gyros fuszerkeverek
A csirkemellet felcsikozzuk es keves olajon paroljuk,
kozben fuszerezzuk. A hagymat felbe vagjuk, majd
felkarikazzuk, igy sutes soran szinten szalmaszeru lesz.
Egy masik teflonedenyben uvegesre paroljuk a hagymat es
hozzadjuk a cukkinit, sozzuk,megparoljuk de ne teljsen
puhara. En erre is szoktam egy kis gyros fuszert tenni.
Ehhez adjuk a felkarikazott olivabogyot a nagy darabokra
vagott fetasajtot es a karikazott paradicsomot. Mar nem
paroljuk, csak atforgatjuk, hogy meleg legyen. A pitat
felbe vagjuk es mikroban egy kicsti megmelegitjuk. A hust
es a zoldsegeket osszekeverjuk majd a ket fel pita koze
rakjuk. En szoktam egy kis olivat onteni a husos zoldsgre
miutan raraktam az also pitara es egy kicsit a felso pita
tetjere is.
Bocs, ha kisse szajbaragos a receptleiras, de nem vagyok
olyan profi, mint jopar levelezotarsam. Azert remelem el
tudjatok kesziteni. Varom a velemenyeket azoktol akik
kiprobaltak.
Udv, Kupla
|