Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 615
Copyright (C) HIX
2000-08-03
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: maj sutese (mind)  25 sor     (cikkei)
2 kakashere? (mind)  15 sor     (cikkei)
3 Szilvitol receptugy (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - Re: maj sutese (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Kata!

A maj rendkivul taplalo etel, de pont ugy, mint a spenotnak, rossz hire
van.  Szerintem attol, hogy sokan nem tudjak, hogy kell elkesziteni.

A majnak igen keves ido kell; attol lesz kemeny, ha sokaig sutik.
Minden mast keszits elo az etkezeshez, mielott hozza kezdenel: a teritest,
a koritest, a salatat, meg talan az italt is.

Mikor mar a bo zsirban megpirult a hagyma, hirtelen dobd bele a maj
darabokat.  En ilyenkor paprikazom.  (Vigyazz: a paprika konnyen mege'g
eros langnal!)

Mikor a maj ma'r szinben ugy latszik, hogy megsult, vagj egy darabot
kette.  Ha mar nem ve'res (vagy mar nem latszik nyersnek) kostold meg.
Ha puha, azonnal vedd le a langrol es sozd meg.

Fontos szempont a majnal, hogy ereit eltavolitsuk mielott barmilyen modon
elkeszitenenk.  

Jo etvagyat!
Martha

u.i.  en a marhamajat jobban kedvelem, de ez egyeni izles.  Termeszetesen
a borjumaj a legjobb.  Az a'ra is arra mutat.  ;-)
+ - kakashere? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhatarsaim!

A budapesti Vamhaz koruti vasarcsarnokban immar harmadszor talaltam
magam szemben "kakashere van" feliratu tablaval. Sot lattam is a
baromfiboltban kulon tartoban, nagy becsben :-) elkulonitve a tobbi
tucatarutol :-). Kerdesem a kovetkezo: biztosan van koztunk olyan a
listan, aki mar evett ebbol a reszebol szegeny megboldogult
kakasainknak ;-), milyen ize van, hogyan lehet elkesziteni ? Eddig
csak Fabry Sandortol hallottam, hogy amikor o labtoressel korhazban
volt egy etnikummal fekudt egy korteremben, es annak a betegnek hozott
be a nepes rokonsag egy labosban idezem: "kakastoke-porkoltet", no de
ebbol meg semmit sem tudtam meg az izerol, marmint a porkolt izerol,
hosszu i-vel :-)))).

Nagy erdeklodessel varom a valaszt: Zsoka
+ - Szilvitol receptugy (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!
  Sajnos a mikros recepteket nem tudom felkuldeni a listara, mivel
  komplett receptkonyveket kaptam. Ha ez valakit erdekel, annak
  szivesen elkuldom (aki kerte a listan, annak ment maganban is).
  Jo fozocsket:                                Szilvi
  

> -----------------------------------------------
mailto:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS