Kedves Kata!
A maj rendkivul taplalo etel, de pont ugy, mint a spenotnak, rossz hire
van. Szerintem attol, hogy sokan nem tudjak, hogy kell elkesziteni.
A majnak igen keves ido kell; attol lesz kemeny, ha sokaig sutik.
Minden mast keszits elo az etkezeshez, mielott hozza kezdenel: a teritest,
a koritest, a salatat, meg talan az italt is.
Mikor mar a bo zsirban megpirult a hagyma, hirtelen dobd bele a maj
darabokat. En ilyenkor paprikazom. (Vigyazz: a paprika konnyen mege'g
eros langnal!)
Mikor a maj ma'r szinben ugy latszik, hogy megsult, vagj egy darabot
kette. Ha mar nem ve'res (vagy mar nem latszik nyersnek) kostold meg.
Ha puha, azonnal vedd le a langrol es sozd meg.
Fontos szempont a majnal, hogy ereit eltavolitsuk mielott barmilyen modon
elkeszitenenk.
Jo etvagyat!
Martha
u.i. en a marhamajat jobban kedvelem, de ez egyeni izles. Termeszetesen
a borjumaj a legjobb. Az a'ra is arra mutat. ;-)
|
Kedves Konyhatarsaim!
A budapesti Vamhaz koruti vasarcsarnokban immar harmadszor talaltam
magam szemben "kakashere van" feliratu tablaval. Sot lattam is a
baromfiboltban kulon tartoban, nagy becsben :-) elkulonitve a tobbi
tucatarutol :-). Kerdesem a kovetkezo: biztosan van koztunk olyan a
listan, aki mar evett ebbol a reszebol szegeny megboldogult
kakasainknak ;-), milyen ize van, hogyan lehet elkesziteni ? Eddig
csak Fabry Sandortol hallottam, hogy amikor o labtoressel korhazban
volt egy etnikummal fekudt egy korteremben, es annak a betegnek hozott
be a nepes rokonsag egy labosban idezem: "kakastoke-porkoltet", no de
ebbol meg semmit sem tudtam meg az izerol, marmint a porkolt izerol,
hosszu i-vel :-)))).
Nagy erdeklodessel varom a valaszt: Zsoka
|
Kedves konyhasok!
Sajnos a mikros recepteket nem tudom felkuldeni a listara, mivel
komplett receptkonyveket kaptam. Ha ez valakit erdekel, annak
szivesen elkuldom (aki kerte a listan, annak ment maganban is).
Jo fozocsket: Szilvi
> -----------------------------------------------
mailto:
|