Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1697
Copyright (C) HIX
2004-02-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: fondu megint (mind)  11 sor     (cikkei)
2 Re: *** HIX KONYHA *** #1695 (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Re: Turo (mind)  6 sor     (cikkei)
4 Re: re: fondu (mind)  10 sor     (cikkei)
5 Re: fondu megint (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - re: fondu megint (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Az olajat a hussuteshez a spiritusz lang 
>eleg forron tartja, hogy a hus megsuljon, 
>viszonylag rovid idon belul?

Igen, sot neha kisebbre is kell venni a langot. De a hideg olaj
felmelegitesehez keves lenne a spirituszego, a fonduzes megkezdese elott
normal gaz- v. villanytuzhelyen kell felforrositani az olajat. Utana mar
eleg a spirituszego is. 

udv,
Zita
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1695 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Csokolade fondu-gyumolcsoket martogatnak bele, elsorangu, nagyon finom, es
klasszul hizlal:-)))  /meggy, banan, ananasz, sargadinnye, alma, mango, amit
akarsz majdnem/
Ehhez arulnak kulon fondu szettet is, nem szukseges.

Udv
Vica
> Egyeb fonduk: fondu chinoise (kinai fondu) - amikor is zoldseglevesben
> fozik a nagyon vekonyra szeletelt husfalatkakat.
> fondu chocolat (csoki fondu) - olvasztott csokiba martogatnak kenyeret,
> vagy talan piskotat (na ezt mar en sem tudom, ilyet meg nem ettem).
>
+ - Re: Turo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A turo Amerikaban :farmer cheese, a cottage cheese pedig egy kicsit folyekonyab
b/ lagyabb. A legjobb az olasz Ricotta-t hasznalni azokban a receptekben amihez
  magyar turo szukseges.A nagy szupermarketekben es az Olasz negyedben lehet ka
pni a Ricotta-t.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: blueice3n1.de.ibm.com)
+ - Re: re: fondu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> >Elolvastam viszont sok-sok fondu receptet, de egyikben sincs utalas arra,
> >hogy az olvadt sajton kivul valami masba is kene martogatni a kenyeret.
> 
> a sajtban megmartott kenyeret nem is kell semmi masba martogatni! :-) Azok

Errol megoszlanak a velemenyek. A kenyeret mielott a sajtba martjuk, celszeru b
elemartani egy kis cseresznyepalinkaba. Igy helybol szet van csapatva a zsiros 
sajt es nem fekszi meg az ember gyomrat ;))

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 218.99.static-adsl.customer.ch.easynet.net)
+ - Re: fondu megint (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Az olajat a hussuteshez a spiritusz lang 
> eleg forron tartja, hogy a hus megsuljon, 
> viszonylag rovid idon belul?
Igen. De elotte melegitsd fel a kivant homersekletre (140-150C) tuzhelyen. Gyak
orlatilag 5-15 masodperc alatt kesz van egy-egy darab hus ilyenkor. Rakhatsz az
 olajba nehany kisebb krumplit hajaban is. Mire elfogy a hus, a krumpli is szep
en atsul, es atveszi a sult hus izet.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 218.99.static-adsl.customer.ch.easynet.net)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS