1. |
re: fondu megint (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1695 (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Turo (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: re: fondu (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: fondu megint (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: fondu megint (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Az olajat a hussuteshez a spiritusz lang
>eleg forron tartja, hogy a hus megsuljon,
>viszonylag rovid idon belul?
Igen, sot neha kisebbre is kell venni a langot. De a hideg olaj
felmelegitesehez keves lenne a spirituszego, a fonduzes megkezdese elott
normal gaz- v. villanytuzhelyen kell felforrositani az olajat. Utana mar
eleg a spirituszego is.
udv,
Zita
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1695 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Csokolade fondu-gyumolcsoket martogatnak bele, elsorangu, nagyon finom, es
klasszul hizlal:-))) /meggy, banan, ananasz, sargadinnye, alma, mango, amit
akarsz majdnem/
Ehhez arulnak kulon fondu szettet is, nem szukseges.
Udv
Vica
> Egyeb fonduk: fondu chinoise (kinai fondu) - amikor is zoldseglevesben
> fozik a nagyon vekonyra szeletelt husfalatkakat.
> fondu chocolat (csoki fondu) - olvasztott csokiba martogatnak kenyeret,
> vagy talan piskotat (na ezt mar en sem tudom, ilyet meg nem ettem).
>
|
+ - | Re: Turo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A turo Amerikaban :farmer cheese, a cottage cheese pedig egy kicsit folyekonyab
b/ lagyabb. A legjobb az olasz Ricotta-t hasznalni azokban a receptekben amihez
magyar turo szukseges.A nagy szupermarketekben es az Olasz negyedben lehet ka
pni a Ricotta-t.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: blueice3n1.de.ibm.com)
|
+ - | Re: re: fondu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> >Elolvastam viszont sok-sok fondu receptet, de egyikben sincs utalas arra,
> >hogy az olvadt sajton kivul valami masba is kene martogatni a kenyeret.
>
> a sajtban megmartott kenyeret nem is kell semmi masba martogatni! :-) Azok
Errol megoszlanak a velemenyek. A kenyeret mielott a sajtba martjuk, celszeru b
elemartani egy kis cseresznyepalinkaba. Igy helybol szet van csapatva a zsiros
sajt es nem fekszi meg az ember gyomrat ;))
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 218.99.static-adsl.customer.ch.easynet.net)
|
+ - | Re: fondu megint (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Az olajat a hussuteshez a spiritusz lang
> eleg forron tartja, hogy a hus megsuljon,
> viszonylag rovid idon belul?
Igen. De elotte melegitsd fel a kivant homersekletre (140-150C) tuzhelyen. Gyak
orlatilag 5-15 masodperc alatt kesz van egy-egy darab hus ilyenkor. Rakhatsz az
olajba nehany kisebb krumplit hajaban is. Mire elfogy a hus, a krumpli is szep
en atsul, es atveszi a sult hus izet.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 218.99.static-adsl.customer.ch.easynet.net)
|
|