Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 595
Copyright (C) HIX
2000-07-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: olasz piritos (mind)  11 sor     (cikkei)
2 ZITANAK (mind)  35 sor     (cikkei)
3 Keres (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Re: olasz piritos (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szaszika olasz piritosanak mintajara barmilyen szeletelt hussal, majd
sajttal keszithetunk szendvicseket.  Pont ma keszitettem ilyesmit!  :))
Barmikor sok a regi, szeletelt kenyerem, vagy a regebbi felvagottat akarom
feldolgozni, erre mindig akad vevom!  A lenyeg, hogy a kenyerek KIVULROL
legyenek megvajazva.  (en egyebkent margarint hasznalok)

Ha pedig marad belole, a jegre teszem, amig valakinek kedve van enni; egy
tanyeron a mikroban gyorsan atmelegitem, s ismet a grillre teszem, mig
ropogos lesz mindket oldalan.  Olyan, mint a friss!  ;-) 

Martha
+ - ZITANAK (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zita tegnap-vasarnap leven, volt egy pici idom- szepen komotosan, hossza
n leirtam a dolgokat, valaszomban, azonban nem ment le, de sajnos ki is torlodo
tt az OUT-bol.

Igy emlekezetbol:

A Lambrusco es a Prosecco kozott szerintem az a kulonbseg, hogy a prosecco egy 
altalanos habzo borra vonatkozik, mint a Lambrusco pedig egy fajta bornak a nev
e. 

Caprese-
Eddig en csak a Mozzarella-paradicsom-bazsalikom, illetve vannak helyek, ahol m
ast tesznek ra, de meg ma sem jutott az eszembe, nem csak tegnap. Otthon is ugy
 hivjak kb. es a  pizzat szorjak be vele. A kakukkfure hasonlit nagyon.

Margherita-
elnevezest en eddig pedig csak egy Pizza fajtara hallottam, persze ez nem jelen
ti, hogy mashol mashol is nevezhetenek el egy etelt. Olyan nagy Italia, annyi f
ele etkezesi mod van itt is, hogy nem is nagyon lehet eligazodni bennuk.
A Pizza pedig Napolybol ered, amikor a  Margherita kiralyno egy nagyon hires pi
zzeriaba ment -ma is megvan- es ott egyszeru pizzat rendelt maganak. Akkor kesz
itettek el eloszor ezt: a tesztara a szokasos aprora vagott Mozzarellat szortak
, ra a paradicsomot, majd a tetejere pedig bazsalikomot. A kiralyno tiszteleter
e igy tudtak presentalni a nemzeti szineket: zold-feher-pirost. A fenseg nagyon
 meg volt elegedve nem csak az izzel, finomsaggal, hanem a szinekkel, megjelene
ssel is. Eppen igy ma is ezen a neven nevezik mindenutt az egesz vilagon ezt a 
fajta pizzat, tiszteletere. A 4 stagioni (negy evszak) pizzaval egyutt a leghir
esebbek ezek.

Gondolom, hogy Te is szep idoket toltottel Perugiaban, nem rossz hely az, plane
, amikor fiatal meg az ember, es nincs mas gondja, mint hogy tanuljon.

Sok szeretettel puszillak, Minden Kedves Konyhatarsunkkal egyutt:

Izabella
+ - Keres (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!
Kerem, hogy ha valakinek megvan a KONYHA #578-as szama,
kuldje el nekem maganban. "Elvesztettem", es ez meg
nincs benne az archivumban.
Elore is koszonettel,
gergo


> ----------------------------------------------------------------
Get your free email from AltaVista at http://altavista.iname.com

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS