Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 739
Copyright (C) HIX
2000-12-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 cukrozott narancshej (mind)  16 sor     (cikkei)
2 cukrozott narancshej (mind)  18 sor     (cikkei)
3 Elefantszem (mind)  22 sor     (cikkei)
4 Re: Burek es fagyi (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - cukrozott narancshej (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Kata irta:
>Hat nekem nem kemenyedik, hanem egyre inkabb
>nedvesebbek lesznek a narancskockak. Raadasul egy kicsit "csipos" is ez
>a cukrosvalami..

Nem irtad, hogy fozes elott kiaztattad-e a narancshejakat.
Nagyon fontos, hogy a frissen lehamozott narancshejat _3 napig_ valtott
hideg vizben aztassuk. Enelkul kesernyes, csipos lesz. 
Aztan: eleg sokaig kell fozni, min. fel oraig, es jo suru cukorszirupban.
Amikor elkeszul, en _kristalycukorban_ szoktam megforgatni, akkor nem
nedvesedik at annyira. Es meg igy is kell szaritgatni egy ideig. 


Zita
+ - cukrozott narancshej (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Katanak es a tobbi Konyhasnak!

Igy keszul a cukrozott narancshej:
A narancshejat szeleteld fel es harom napig - naponta valtott hideg vizben
aztasd. Onts ra friss vizet, tegyel hozza kristalycukrot ( 1 kg narancs
hejahoz kb 20 dkg-ot) es fozd addig, amig a viz elparolog rola, illetve a
narancshej meg nem puhul.(Vigyazz, mert konnyen leeghet)
Hempergesd meg a hejakat kristalycukorban es szellos helyen hagyd
megszaradni.

Otlet: a cukrozott narancshejat felkockazva, keverd ossze vagott dioval,
mandulaval, mogyoroval, mazsolaval... amit szeretsz.
Olvassz fel maradek etcsokoladet egy labosban ( egy picike vizet adjal
hozza). A narancshejas kevereket keverd az olvasztott csokiba, evokanalnyi
adagokban szedd alufoliara a csokis kevereket, formazd meg s hagyd
megdermedni. Nagyon finom edesseg, az egesz csalad ra fog jarni!

Jo etvegyat kivan: Katya
+ - Elefantszem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Most kaptam egy kiprobalt receptet, allitolag nagyon finom:

Elefantszem

6 tojas sargajat 6 kanal porcukorral kikeverunk. 6 tojasfeherjet felverunk
habnak, 2 kanal lisztet, 3 kanal kakaot, 1 csomag (10 g) sutoport adunk
hozza es osszekeverjuk. Kisutjuk, nedves konyharuhara tesszuk, nyujtofara
feltekerjuk es hagyjuk kihulni.
Krem: 3 dl tejet 3 kanal liszttel megfozunk. 10 dkg margarint 20 dkg
porcukorral jol kikavarunk es mikor kihult a krem, osszekeverjuk. Teszunk
bele 3 kanal kakaot, 2 csomag vaniliascukrot (2x10 g).

Kihajtom a tesztat, megkenem a krem felevel, a nyujtofa helyere banant
teszunk es feltekerjuk. A krem masik felevel kivulrol megkenjuk,
kokuszreszelekkel megszorjuk. Masnap fogyaszthato. 

--
  NGabor

e-mail:      #Linux forever! (SuSE 6.4; 2.2.14)
+ - Re: Burek es fagyi (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Én ma ettem először Bureket itt, Budapesten egy szerbühorvát étteremben. A horv
át berátnőm vitt el oda. Nem rossz, bár spenóttal nem kostolnám meg.
Ő egyébként azt állítja, a hazai burekhez, amit pékségben árulnak nincs fogható
.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: tarkaproxy.bke.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS