Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1724
Copyright (C) HIX
2004-03-12
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Magyar kolbasz recept (mind)  33 sor     (cikkei)
2 re: zselatinlap (mind)  19 sor     (cikkei)
3 re: kiabalonak (mind)  9 sor     (cikkei)
4 McD (mind)  5 sor     (cikkei)

+ - re: Magyar kolbasz recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Janos,

eleg sok receptet talaltam a gyujtemenyemben, de egyiket sem probaltam meg.
Remelem, hogy Szaszika, a kotekedo hentes :-)))) vonalban van, es kuld
neked sokszorosan kiprobalt es bevalt recepteket is. 
A konyhai tapasztalataim alapjan az alabbi eleg jo receptnek tunik, es a
10% zsiradek talan meg a csaladod noi tagjait sem fogja elborzasztani. :-)
En sem szeretem a zsiros eteleket, de szerintem egy minimalis mennyiseg
elengedhetetlen a jo izhez es kellemes allaghoz. 

----------------------
Kolbasz gyulai modra

9 kg serteslapocka vagy combhus, 1 kg tokaszalonna, 12 dkg pirospaprika,
1,5 dkg komenymag, 3-4 dkg fokhagyma, fel dkg saletromso, 2,5 dkg fekete
bors, 30 dkg so.

A hust kisebb kockakra vagjuk, megtisztitjuk a borkektol, porcoktol.
Kozepes lyuku daralon ledaraljuk. A szalonnat kessel (es nem daralon)
nagyon apro kockakra vagjuk. (Ugy tudjuk konnyen es gyorsan felvagni, ha
elozoleg legalabb 1 ejszakan at hutjuk hutoszekrenyben vagy a szabad
levegon, amennyiben +2-6 °C-os a homerseklet. Ha a szalonnat ledaralnank,
akkor a zsir konnyen kicsorogna a kolbaszbol, es 2 honap mulva annyira
kiszaradna, hogy elvezhetetlenne valna.) A szalonnas hushoz hozzaadjuk a
porra tort vagy megorolt fuszereket, es alaposan kidagasztjuk a masszat.
Letakarva 24 oran at erleljuk, majd vekonybelbe toltve, 30-35 cm-es parokat
keszitunk. Hideg fustre tesszuk, es pirosra fustoljuk. A fustoles utan csak
1 honap mulva kezdjuk el fogyasztani, akkorra "erik" be igazan. 6-7 honapig
elall.
----------------------

udv,
Zita
+ - re: zselatinlap (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bar csak itt lenne mar a gyumolcsos joghurttorta szezonja!

Addig is lapozz vissza a Sved tortareceptek II. cimu iromanyomra a narancsos
joghurttorta recepthez! Garantalom, hogy megeri a faradtsagot.:)

Apropo gyumolcsos tortak! Furcsa, hogy kulhonba elo honfitarsaink azt irjak
mennyire gyer kulfoldon a kinalat edessegekbol, cukraszsutemenyekbol.
Emlekszem, amikor a svedeknel bejott a gyumolcsszerzon, olyan tortakkal volt
vele a cukraszda, amelyeknek le volt a teteje ontve zselatinnal, hogy
megalljon valahogy a teteje, ugyanis rogyasig voltak pakolva eperrel,
szederrel...

Viszont eszembe jutott egy masik, ennel hulyebb szokasuk is: a
lakrits-mania. Nem tudom, hogy meg van-e, mi ez, de talan a fekete szinu
medvecukorrol beugrik mindenkinek. (Remelem tenyleg jol emlekszem, ugyanis
nem sokszor talalkoztunk, en meg a medvecukor, szerintem borzalmas.) Na, a
svedeknel meg lakrits izu jegkrem is volt... Grrrrr

Aniko
+ - re: kiabalonak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zsóka!

Az általad javasoltak szerint cselekszem!


-- 
Üdvözlettel:
     kiabalo
          
+ - McD (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Zita, lelottel, en is akartam errol irni.  A tegnapi Times-ban
volt pont errol cikk.  Meg azt is hozzatette hogy a standard Meki
hamburgerben kevesebb a kaloria mint a salatajukban!

Juli

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS