Latjatok, milyen hianyos a tudasom? Azt tudtam, hogy nekunk, embereknek
van lepje, de a mehekrol nem. Mivel nagybatyam, a mehesz, ma'r tobb
evtizede halott, ot nem tudtam megkerdezni. Koszonom a reszletezest,
Suhy!
Martha
|
[Hungary] irta:
> Temakor: Martini ( 9 sor )
Valamikor reges-regen keszitettem a targyban irt italt. Sajnos a receptet
nem
talalom. Ha valaki ki tudna segiteni......
Kedves Besse!
En meg nem csinaltam, de a fiam mixertanfolyamra jar, ezert gyujtottem neki
a kovetkezoket.
Sziasztok!
Bobe
Martini
1 l feherbor
1 dl 96%-os tisztasz
6 evokanal cukor
3-4 csapott kaveskanal feher uromfu 3 szem szegfuszeg
1 csomag vaniliascukor
A feherborhoz tisztaszeszt ontve, cukorral, feher uromfuvel, szegfuszeggel
es vaniliascukorral izesitjuk. 4 napig lefedve erleljuk. Kozben tobbszor
megkeverjuk. Vegul nehanyszor atszurjuk es uvegekbe toltjuk. Forras: nem
tudom
Martini
1/2 kg rizs, 1,5 kg cukor, 2 db citrom, 2-3 szem szegfuszeg, 2 dkg eleszto,
1 csomag mazsola, 1 rud vanilia.
3,5 liter vizet osszefozunk 1,5 kg cukorral szirupnak. Beletesszuk a rizst
egy dunsztos uvegbe es raontjuk a kihult szirupot. Beletesszuk a tobbi
adalekanyagot. Lekotjuk egy nejlon darabbal. Tetejet megszurkaljuk, es 1
honapig allni hagyjuk. Letisztulas utan lefejtjuk, meg 1-2 napig ulepitjuk,
es ismet szurjuk. http://www.extra.hu/webcuki/
Martini (szaraz)
3 D narancs-keseru, 2/3 szaraz gin, 1/3 piros vermut.
Keveres keveropoharban (mixelopohar), diszites 1 szem olivabogyoval. Az ital
felszinere citromhejbol olajat froccsentunk. Pomnen Matuska ITALOK A-tol
Z-ig (D=dash, 1D=1 csepp)
Martini-klasszikus koktel
4 cl Gordon's Dry Gin, 1 cl szaraz vermut, 1 zold olajbogyo, citromhej.
Nehany jegkockat keveropoharba teszunk, a gint es vermutot hozzaadjuk,
megkeverjuk, lehutott kis koktelospoharba szurjuk, az olajbogyot
beletesszuk, a citromhejjal permetezzuk. Megjegyzes: a Martini valoban a
vilag legnepszerubb koktelja, melyet a 19. szazadban Amerikaban keszitettek
es onnan indult el diadalmenete. Az edestol a szarazig szamtalan variacioja
letezik. Napjainkban fokent "szarazon" isszak, amely a gin-vermut aranyatol
fugg. Probalja ki On is, hogyan szereti ezt a klasszikus koktelt.
Figyelmezteteskeppen: ezt a koktelt nem szabad razni, hanem keveropoharban,
2-3 szaraz jegkockaval kell keverni. A mu eredeti cime: Dr Oetker: Drinks
mit Promille Masodik kiadas Forditotta: Torok Iren
Perfect Martini-Happy Hour
4 cl Gordon's Dry Gin, 1 cl szaraz vermut, 1 cl piros vermut, citromhej.
Nehany jegkockat keveropoharba teszunk, a gint es vermutot hozzaadjuk,
megkeverjuk es kis koktelospoharba szurjuk. Citromhejjal permetezzuk. A mu
eredeti cime: Dr Oetker: Drinks mit Promille Masodik kiadas Forditotta:
Torok Iren
Martini
Hozzavalok:
2 oz. gin or vodka (1 oz=kb 1 cl)
2 dashes of dry vermouth (dash=csepp)
lemon twist, olive or cocktail onion
Dry: Use 1 dash of vermouth
Extra Dry: 1-2 drops of vermouth (1 drop=1/3dash)
Dirty: Add a dash of olive juice
Elkeszitese: Combine everything into a shaker with ice, shake or stir well,
strain into a chilled cocktail glass, add the olive, lemon or onion and
serve.
Stirring Clear, strong flavor, Shaken Cloudy, masked flavor
A pohar tipusa: Cocktail
Forras: 100 Proof Cocktail Planner (program)
|