Sziasztok ismet feltuntem!
LIBANON IZEI
2. resz: BDADUN
SZANBUSZIK, AZAZ HUSOS PITE
Hozzavalok a tesztahoz:
ket bogre liszt
20 dkg vaj
so
cukor
viz
Hozzavalok a toltelekhez
egy kis vaj,
olaj
fenyomag,
2 nagy fej hagyma
40 dkg daralt marha- vagy baranyhus
bors
fahe
so
A teszta elkeszitese
A liszthez adjunk sot, majd cukrot, amitol suteskor a teszta szep arany
szint kap. A lisztet ezutan keverjuk ossze 20 dkg vajjal, es viz
hozzaadasaval kezdjuk gyurni a tesztat. Elesztot NEM teszunk bele, mert -
ahogy a libanoniak mondjak - attol sutes utan keseru lesz a teszta.
Ezek utan a tesztat egy oraig vagy meg tovabb allni hagyjuk, majd sodrofaval
korulbelul 1 cm vekonyra nyujtjuk. Ezutan poharral kis koroket szaggatunk a
tesztabol vegul megtoltjuk es lezarjuk a kis batyukat.
A toltelek elkeszitese:
A toltelekbe vaj, olaj, fenyomag, a kockara vagott hagyma es a daralt hus
kerul. Elobb a fenyomagot megpiritjuk, majd hozzaadjuk a felvagott hagymat,
a daralt marha- vagy baranyhust, a borsot, a fahejat es vegul a sot.
Ezt kovetoen a kis kor alaku tesztalapok egyik felere helyezzuk a
tolteleket, majd a masik felet rahajtjuk - igy tehat kis felkor alaku format
kapunk - s az ives oldalnal az egymasra borulo vegeket osszezarjuk. A
sutemenyeket ezutan forro olajban aranybarnara sutjuk.
TABULE
Hozzavalok
harom csokor petrezselyem
fel csokor fodormenta
negy paradicsom
egy marek tort buza (burgul)
egy pohar citromle
egy pohar olivaolaj
hagyma - izles szerint, de legalabb 2 fej
so
paprika
feherbors
fahej - izles szerint
Elsokent a petrezselymet vagjuk aprora, azutan mossuk meg a felvagott
petrezselymet! (Persze a zoldfuszert apritas elott is meg lehet mosni.) A
mentat alapos mosas utan vagjuk fel! Facsarjunk ra egy kis citromlevet, hogy
ne veszitse el a szinet. Ezutan vagjuk aprora a paradicsomot, es tegyuk egy
talba! Most jon a hagyma. Meg jobb, ha ketfele hagymat hasznalunk: a lila
vagy voroshagyma melle tegyunk bele zoldhagymat is. Egy teli kanal sot, es
egy keves csipos vagy edes paprikat tegyunk a hagymahoz. No es egy kis
feherbors sem art! Vannak, akik meg egy csipetnyi fahejjal is izesitik. A
barna vagy feher elofozott burgul, azaz tort buza jol megmosva es
kinyomkodva kerul a salataba. Most aztan az egeszet keverjuk ossze! Elsokent
a petrezselymet, majd a mentat. Aztan jon a paradicsom es a hagyma, majd a
tort buza, az olivaolaj es ugyanannyi citromle.
Valoszinuleg a tabule az egyetlen salata, amelyet salataval esznek. Ez
keszulhet fejessalatabol, kaposztabol vagy szololevelbol.
Ékezetes verzio a Spektrum honlapon.
Tucsi
|
Koszi a Hubertus receptet
> Üdvözlettel, Mit freundlichem Gruß, Best Regards,
> Szász Attila (RBHU/CBW)
> ______________________________________________________
> Robert Bosch Kft.- H-1103 Budapest, Gyömrői út 120.
> Tel: (+36-1) 4313-872, Fax: (+36-1) 4313-899
> E-MAIL:
>
>
|