Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1240
Copyright (C) HIX
2002-08-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 kakao+so (mind)  33 sor     (cikkei)
2 Dinnye eltevese (mind)  16 sor     (cikkei)
3 kakao (mind)  26 sor     (cikkei)
4 kakao (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - kakao+so (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zita!

Velenceben az 1700-as evekben mar nagy divatja volt a kakaonak es mindig
valoban egy gondolatnyi sot is tettek bele. Delutanonkent a palotakban ezt
iszogattak az asszonyok, lanyok a hires velencei Baicoli (ketszersult)
tarsasagaban.
En is kiprobaltam es nekem is izlik. Sot a tejeskaveba is szoktam egy
gondolatnyi sot tenni.

Udv. Mindenkinek:

Izabella

> >Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
> >kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).
>
> En ugy szoktam, hogy szemelyenkent kb. 1 pupozott teaskanal kakaot +
> ugyanennyi kristalycukrot osszekeverek, es keves vizet teszek hozza,
> csomomentesre keverem, es osszeforralom. Aztan felengedem tejjel, de csak
a
> kivant fogyasztasi homersekletig melegitem tovabb. Ui. nem szeretem a
> forralt tej izet.
>
> Azt hiszem, ez a hivatalos verzio. :-) Ha sietek, akkor egybol a bogreben
> keverem ossze a hozzavalokat, mikroban 20-30 mp alatt osszeforralom
> (vigyazat! hamar kifut!!), megkavarom, bele a tej, ujra mikro - kb. 1 perc
> - es kesz.
>
> [Hallottam valahol (de meg nem probaltam ki), hogy egy "gondolatnyi" so
> nagyon jol kiemeli az izet... ]
>
> sziasztok,
> Zita
+ - Dinnye eltevese (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Most olvastam egy receptet dinnye eltevésére. Próbálta esetleg valaki? 
Milyen a végeredmény?

Íme a recept:

5kg dinnyét, meghámozunk, 2 ujjnyira vágjuk. A léhez kell 2 dl ecet, 3dkg 
só, 1dkg szalicil, 25-30 dkg cukor. A levet ráöntjük a dinnyére, 1 éjszakán 
át állni hagyjuk. Másnap üvegekbe töltjük és evésig a helyén hagyjuk, 
lehetőleg mozdulatlanul.
Állítólag a mozdulatlanságot érdemes szigorúan betartani.

Esetleg ismer valaki hasonló receptet?

Köszi!

Topy
+ - kakao (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

emilia irta:

>Egy cseszebe teszek 1 pupozott TK cukrot, hozza 1 TK kakaot. Keves -
>mondjuk kb. 2 TK - tejet teszek hozza, simara elkeverem. Raontom a forro
>tejet, felkavarom.
>A lenyeg az, hogy a kakao jol el legyen keverve, maskepp olyan
>"porbuborekok" lesznek a tejben mint a lisztnel, amit nehez elkeverni. A
>cukor-kakao mennyiseget izles szerint ki kell probalni.

Igen. Barmirol is legyen szoú kakao. palacsintatészta, habaras,
stb],
mindig csak annyi vizet, tejet, tejszint, stb. szabad tenni eloszor 
hozza, hogy nagyon sürü "tésztat" kapjunk vele es igy kell 
csomomentesre keverni. Ha hig, akkor nem oszlanak fel a csomok. Ha 
nagyon suru tesztaszeru, akkor az anyag belso surlodasa segit a
porcsomok
szetoszlatasaban. Es utana is apro lepesekben, kevergetve,
fokozatosan 
kell higitani. Igy teljesen csomomentes lesz. Ha leszurjuk, semmi 
sem marad a szuroben. A habarast egeszen folyosra kell fokozatosan
felhigitani es utana a fozelekbe, levesbe onteni. Ekkor ott azonnal
eloszlik, es nem fo ossze csomokka.

[Egyebkent a kakaot en fozve szetetem.]

Udv, Peter.
+ - kakao (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Koszonom a valaszokat!!!:)
Most mar csak kakaot kell venni. De milyet? Ajanlottak a holland
kakaoport, de a boltban ilyen nevu nem volt, szarmazasi hely szerint meg
nem neztem vegig (kb. 20 fajta volt).
Esetleg valami jo markat tudnatok ajanlani?

Orsi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS