1. |
kakao+so (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
2. |
Dinnye eltevese (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
kakao (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
4. |
kakao (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | kakao+so (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Zita!
Velenceben az 1700-as evekben mar nagy divatja volt a kakaonak es mindig
valoban egy gondolatnyi sot is tettek bele. Delutanonkent a palotakban ezt
iszogattak az asszonyok, lanyok a hires velencei Baicoli (ketszersult)
tarsasagaban.
En is kiprobaltam es nekem is izlik. Sot a tejeskaveba is szoktam egy
gondolatnyi sot tenni.
Udv. Mindenkinek:
Izabella
> >Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
> >kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).
>
> En ugy szoktam, hogy szemelyenkent kb. 1 pupozott teaskanal kakaot +
> ugyanennyi kristalycukrot osszekeverek, es keves vizet teszek hozza,
> csomomentesre keverem, es osszeforralom. Aztan felengedem tejjel, de csak
a
> kivant fogyasztasi homersekletig melegitem tovabb. Ui. nem szeretem a
> forralt tej izet.
>
> Azt hiszem, ez a hivatalos verzio. :-) Ha sietek, akkor egybol a bogreben
> keverem ossze a hozzavalokat, mikroban 20-30 mp alatt osszeforralom
> (vigyazat! hamar kifut!!), megkavarom, bele a tej, ujra mikro - kb. 1 perc
> - es kesz.
>
> [Hallottam valahol (de meg nem probaltam ki), hogy egy "gondolatnyi" so
> nagyon jol kiemeli az izet... ]
>
> sziasztok,
> Zita
|
+ - | Dinnye eltevese (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Most olvastam egy receptet dinnye eltevésére. Próbálta esetleg valaki?
Milyen a végeredmény?
Íme a recept:
5kg dinnyét, meghámozunk, 2 ujjnyira vágjuk. A léhez kell 2 dl ecet, 3dkg
só, 1dkg szalicil, 25-30 dkg cukor. A levet ráöntjük a dinnyére, 1 éjszakán
át állni hagyjuk. Másnap üvegekbe töltjük és evésig a helyén hagyjuk,
lehetőleg mozdulatlanul.
Állítólag a mozdulatlanságot érdemes szigorúan betartani.
Esetleg ismer valaki hasonló receptet?
Köszi!
Topy
|
+ - | kakao (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
emilia irta:
>Egy cseszebe teszek 1 pupozott TK cukrot, hozza 1 TK kakaot. Keves -
>mondjuk kb. 2 TK - tejet teszek hozza, simara elkeverem. Raontom a forro
>tejet, felkavarom.
>A lenyeg az, hogy a kakao jol el legyen keverve, maskepp olyan
>"porbuborekok" lesznek a tejben mint a lisztnel, amit nehez elkeverni. A
>cukor-kakao mennyiseget izles szerint ki kell probalni.
Igen. Barmirol is legyen szoú kakao. palacsintatészta, habaras,
stb],
mindig csak annyi vizet, tejet, tejszint, stb. szabad tenni eloszor
hozza, hogy nagyon sürü "tésztat" kapjunk vele es igy kell
csomomentesre keverni. Ha hig, akkor nem oszlanak fel a csomok. Ha
nagyon suru tesztaszeru, akkor az anyag belso surlodasa segit a
porcsomok
szetoszlatasaban. Es utana is apro lepesekben, kevergetve,
fokozatosan
kell higitani. Igy teljesen csomomentes lesz. Ha leszurjuk, semmi
sem marad a szuroben. A habarast egeszen folyosra kell fokozatosan
felhigitani es utana a fozelekbe, levesbe onteni. Ekkor ott azonnal
eloszlik, es nem fo ossze csomokka.
[Egyebkent a kakaot en fozve szetetem.]
Udv, Peter.
|
+ - | kakao (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Koszonom a valaszokat!!!:)
Most mar csak kakaot kell venni. De milyet? Ajanlottak a holland
kakaoport, de a boltban ilyen nevu nem volt, szarmazasi hely szerint meg
nem neztem vegig (kb. 20 fajta volt).
Esetleg valami jo markat tudnatok ajanlani?
Orsi
|
|