1. |
husvet (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
2. |
Re:Wellington belszin (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
3. |
Beef Wellington (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
4. |
Ket duci holgy (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
|
+ - | husvet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Mindenkinek nagyon kellemes Husveti Unnepeket
kivanok!
--
Udv.: Szászika
A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
http://szaszika.zona.hu
|
+ - | Re:Wellington belszin (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Wellington belszin
5 dkg vaj
25 dkg gomba, aprora vagva
1 kozepes fej hagyma, finomra vagva
so
bors
vagott petrezselyem
2 tojas, felverve
1 kilonyi belszin
vajas leveles teszta (fagyasztott vagy friss)
A vajon, nem tul nagy langon megparoljuk a hagymat es a gombat.
Amikor a hagyma sarga, sozzuk, borsozzuk es hozzaadjuk a petrust.
Amikor kihult, hozzakeverjuk a tojas fele't.
(Ezt a kevereket DUXELLE-nek hivjak)
A tesztat kinyujtjuk fe'lcenti vastagra es szetszabdaljuk:
1 db ovalis lap, ami a hust minden oldalrol MAJDNEM be tudja
fedni, ha rahelyezzuk.
1 db 4 ujjnyi csik, a hus hosszaval.
maradek - diszitesre: level, csillag stb formakra vagva.
Az elso darabot egy sutopapirral belelt tepsi fenekere
tesszuk es rahelyezzuk a hust. A tetejere kenjuk a gombas
kevereket. Az also tesztalapot minden oldalrol felhajtjuk a
hus korul, a szeleit megvizezzuk, majd rahelyezzuk a masodik
tesztalapot es korben ossze csipkedjuk a ket tesztalapot, hogy
teljesen bezarjuk a hust.
A diszito tesztadarabkakat elhelyezzuk a tetejen, es az egeszet
megkenjuk a maradek tojassal.
A tetejet kicsit megszurkaljuk villaval es elomelegitett, 180 fokos
(350F) sutoben sutjuk 15 percig. Lejjebb vesszuk a meleget, 150 fokra
(300F) es ujabb 15 percig sutjuk.
Kivesszuk a sutobol es 15 percig allni hagyjuk, mielott felvagnank.
Jo munkat es jo etvagyat!
Samuka
|
+ - | Beef Wellington (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Elozo nap elkeszitjuk a burkolo tesztat:
60 dg liszt
2 dg eleszto
1.5 dl langyos tej
1/2 teaskanal so
3 tojas
15 dg vaj
Keszitunk kovaszt a liszt egynegyedebol, az elesztobol es
egy kis tejbol osszegyurva, ezt tegyuk be meleg vizbe ahol
15-20 perc alatt ketszerere no. A tobbi lisztet a soval, a
tejjel es a tojasokkal kezzel jol osszegyurjuk es aztan
hozzatesszuk az kovaszt. Addig gyurjuk a tesztat amig a
kezrol es a deszkarol tisztan jon le.
Keverjuk ki a vajat amig olyan surusege lesz mint a
tesztanak es harom reszben dagasztjuk bele a tesztaba.
Mikor a vaj teljesen beleszivodott a tesztaba, tegyuk egy
ruhaval letakart talba es hagyjuk kelni 4-6 oraig.
1.5 k belszin
so, bors, 1 tojas
A hust forro serpenyoben zsiradek nelkul megforgatjuk es
kicsit megbarnitjuk. Kivesszuk a serpenyobol, megsozzuk es
borsozzuk es hagyjuk kihulni.
A tesztat 1/2 cm vastagsagra kinyujtjuk es zsirozott tepsibe
helyezzuk. A hust ratesszuk es a tesztaval korbevonjuk, a
sze'leit felvert tojassal osszeragasztjuk, majd az egeszet
megkenjuk a felvert tojassal.
200C fokra eloremelegitett sutoben egy oraig sutjuk, aztan a
sutot kikapcsolva meg 10 percig pihentetjuk.
Jo etvagyat!
Juli
|
+ - | Ket duci holgy (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ennek a musornak eloszor Angliaban, majd sok mas orszagban
hatalmas sikere volt. Sajnos Jennifer Patterson meghalt,
nem a tul sok evesben hanem a dohanyzasban.
Egy kis motorbiciklin szaguldozott Londonon keresztul-kasul,
egy alkalommal nagyon hirtelen kellett fekeznunk hogy ne
ussuk el mikor a kocsi ele lebegett, de legalabb megkoszonte
hogy nem utottuk el.
Juli
|
|