1. |
sorkorcsolya (??) (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: knedli (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
3. |
apro kagylok (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
4. |
knedli (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
|
+ - | sorkorcsolya (??) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Sopronban ettem egy etteremben, pontosabban egy pizzeriaban, egy finomságot és
ennek a receptjere lennek kivancsi: Ez a finomsag azt hiszem pizzatesztabol
keszult, rud alaku (bar mar ettem mashol pogacsa alakut is) sorkorcsolya volt.
Vagy legalabbis annak mondtak. Mindig az etelek elott teszik ki az asztalra (jo
melegen). És a legfontosabb tulajdonsaga, hogy fokhagymas!!! (Imadom a
fokhagymat.)
Szoval ennek a receptjet szeretnem megismerni, aki tudja kerem, hogy segitsen.
Koszonom
Dori
|
+ - | Re: knedli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
----- Original Message ----- > Felado :
[Hungary]
> Temakor: eckler ( 5 sor )
> Idopont: Tue May 14 18:53:17 CEST 2002 KONYHA #1166
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok, Konyhasok, segitseg!
> Az eckler fank es a knedli receptje erdekelne, tudtok segiteni?
Nálunk ez a legnépszerubb:
Hozzávalók adagonként: 1 krumpli, 1 szikkadt zsemlye, negyed tojás, 1 dl
liszt, 1 dl tej, 1 dkg éleszto, mogyorónyi vaj, só.
A krumplit hajában megfozzük, meghámozzuk és átnyomjuk vagy összetörjük. A
zsemlyét meghámozzuk, beáztatjuk a tej felébe. A tej másik felében
felfuttatjuk az élesztot. A hozzávalókból kevés sóval és a szükséges
mennyiségu vízzel formázható de lágy tésztát gyúrunk, hengeresre formázzuk.
Egy fehér konyharuhát kivajazunk, a tésztát a közepébe teszzük, átellenes
sarkait összekötjük. A batyut fakanál nyelére húzzuk, a fakanalat a fazékon
keresztülfektetjük, és így a lobogó sós vízbe lógatva a tésztát kb. fél órát
fozzük
A másik, amit ismerek, ettol annyiban különbözik, hogy krumpli nincs benne,
és a zsemlye helyett két szelet (lehetoleg barna) kenyérrel készül.
Üdv:
Edit (Gyor)
|
+ - | apro kagylok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves udv.
Nyaron nem biztos, hogy mar megtalalod azokat a kagylokat, mert ezek a
csigabigak is evszak fuggvenyei.
Kulonben nagyon egyszeru az elkeszitesuk. atvalogatod, amelyek mar ki vannak
nyilva, azokat kidobod, a tobbit jol megmosod folyo viz alatt. Beleteszed
egy nagy labosba, petrezselymet, fokhagymat, egy kis zeller szarat es oliva
olajat ontesz ra, es par percig fozod. Most pedig azokat dobod ki, amelyek
nem nyiltak ki, a tobbit joetvaggyal elfogyasztod. Sozni nem kell, mivel a
tenger sos vize, ami a kinyilaskor kijon elegendo hozza.
Vegh Izabella-Velence
> Temakor: Tengeri csigabiga ( 8 sor )
> Idopont: Tue May 14 11:13:33 CEST 2002 KONYHA #1166
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Üdvözlet Mindenkinek!
> A velencei halpiacon feltűnt, hogy 1-2 kg adagokban vásárolnak egy
apró (f
> él egy cm-es) kagylóból. Most nyáron szintén arra felé nyaralunk és
gondoltam m
> egkostolnám. Csak azt nem tudom, hogy kell elkészíteni? Tudna ebben
segíteni va
> laki?
> üdv
|
+ - | knedli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
csak a knedlit probaltam meg, az normal kenyerteszta, amit en zoldsegparolon
szoktam gozben megfozni....
egy nagy fazekba keves vizet teszek forrni, hogy a belehelyezett zoldsegparolon
tul ne erjen (ez kb. ket centi magas vizoszlopot jelent) és mikor jol forr, a
megkelt kenyertesztabol egy hurkat teszek a parolora (amit kicsit beolajozok,
hogy a zoldsegparolohoz ne tapadjon annyira) es husz percig fedo alatt
fozom....a kovetkezo hurka elott a vizet potolni kell....
a mennyisegekkel bajban vagyok, mert csak szemre csinalom, szoval kb 80 dkg
lisztbol es 2, 5 dkg elesztobol keszulhet...ebbol a mennyisegbol 4 rud lesz
....a knedlit forron szeletenkent korulhurkolt cernaval kell szeletelni es bar
nem egy nagy rud lesz (kb. ket zsemlenyi meretu), izben, allagban teljesen
olyan, mint a Szlovakiaban asztalra kerulo...
a kendobe kotott technika nekunk nem jott be, vagy kifolyt belole es laza allag
u
lett, vagy kokemeny kicsi maradt, ha szorosan volt....
Jutka
ui: a zoldsegparolo egy lyukacsos femlemezekbol keszult legyezoszeruen kiterulo
allvany, amit fozoedenybe kell tenni, ala vizet, ra pedig a zoldseget/knedlit
es vegul lefedni
|
|