Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1678
Copyright (C) HIX
2004-01-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Rizshez + (mind)  14 sor     (cikkei)
2 Kavaras + rizs (mind)  17 sor     (cikkei)
3 re: harom kerdes (mind)  61 sor     (cikkei)
4 Citromsav (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - Rizshez + (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello konyhások,

  Olvastam valahol, hogy a főzőlevébe rakott egy kiskanálnyi
  citromlével szép színű marad a rizs, azóta úgy csinálom és valóban
  működik a dolog.

  Egyébként  annak  idején  azt  tanultam, hogy az elején azért kell
  üvegesre  megfuttatni  olajban a natur rizst, hogy ne álljon össze a
  főzés során. Erről felemás tapasztalataim vannak, valószínű lehet
  még a technikán csiszolni.

  Jó főzőcskézést!

 Andi                          mailto:
+ - Kavaras + rizs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Ez a kavarás sokszor felmerult kerdeskent bennem is. Mindig azt a 
valaszt kaptam, hogy akkor nem lesz csomos.

Most csinaltam egy furcsa kiserletet. Kezembe vettem egy tollat, es 
ahogyan a rantast kavarom, mozgattam a kezemet. Ha jobbra 
kavartam, akkor kort kaptam, ha balra, akkor elipszist.

Nem biztos, hogy ez egy egzakt valasz, de en is meglepodtem a 
kulonbsegen.

A rizst en is siman fozom. Mivel en altalaban szaftos dolgokhoz talalom, 
a rizs magaba szivhatja a szaftot es nagyon finom lesz.


                                            Kriszta Szegedrol
+ - re: harom kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Koszonom szepen a valaszaitokat.

>Csak maganerdeklodes, vagy valami munkahoz gyujtod a szokasokat?
Igen, pusztan maganerdeklodes. Ami azt illeti, inkabb mindig az aprobb 
trukkok kifurkeszese erdekeben fordulok Hozzatok:)) Recepteket annyit 
lehet gyujteni a netrol, hogy csak gyozze az ember…

>Meg csak az uj ev elejen vagyunk,de maris megvan az "ev 
kerdese".:)))))
Koszonom:) de azert nem bizom el magam;))

Azert lassatok be, mindannyian jobbra keveritek az etelt. En, oszinten 
szolva, sehogy nem tanultam, de egy makrobiotika konyvben azt 
olvastam, hogy a jobbra kavarassal az energiat _bele_keverjuk, a 
balra kavarassal _ki_keverjuk az etelbol. Kivancsi lettem volna, hogy ki 
milyen magyarazatot kapott a keveresi iranyra vonatkozoan.

Zita:
>Az emberek tobbsege - legalabbis Mo-on - a _pergos_ rizst szereti. Az
>olajon dinsztelessel biztosan sikerul. A hagyomanyos magyar 
etelekhez jol
…
>Ha csak siman vizben fozod, a gyengebb minosegu rizs kasas lesz, ill. 
egy
>tombbe osszeall. Mint a kinai kajaldakban. 

En ontok ala olajat, es megis egybeall;)) De a szavaidon 
elgondolkodva, lehet, hogy azert, mert nem varok am tul sokat, amig  a 
rizs az olajon tulzottan atmelegszik, altalaban gyorsan nyakonontom 
vizzel… igy talan tenyleg nincs sok ertelme, majd finomitom a 
technikamat. Egyebkent a tarhonyat sem tudom tul rendesen 
megpiritani, mert mindig felek, hogy megegetem. Azert eheto:)

Leves:
Otthon en sosem suritem a levest, Anyukam neha behabarja. En nem 
tudok habarast keszteni, mert ha megprobalkozom vele, akkor egy kis 
ido elteltevel ket fazisu lesz a levesem, ezert azt gondolom, hogy 
biztosan valamit rosszul csinalok. Ha megkeverem, ujra homogen lesz. 
Fozelekre tudok rantast kesziteni, bar meg keresem a 
csomosodasmentesseg titkat:) Anyukam fozeleket nem tud fozni…

>De szerintem sem guszta a puszta zoldsegleves.
>Nem baj,ha van egy kis "szine".
Szoval en peldaul nagyon szeretem az alabbi zoldseglevest 
(tu:kro:sem): vizbe felteszek fozni karfiolt, zoldborsot, sargarepat es 
egy fej hagymat. So, vegeta, petrezslyem. Nem lesz szintelen, szep 
attetszo sarga szine lesz:)) Aki ketelkedik az izeben, probalja ki!:)
A gombaleves is tokeletes szamomra ugy, hogy a gomba megfozve egy 
kis sargarepaval, sozva. Igaz, itt talalaskor szoktunk egy kis tejfolt 
belekeverni.

Egyebkent mi a csaladban mindannyian nagyon karcsuak vagyunk, es –
foleg, amig meg otthon laktam, Anyukamnak meg most is- inkabb az a 
gond, hogy hogyan tegyuk tartalmasabba a leveseket. Mivel nem igy 
szoktuk meg, ezert okoz ez szamunkra fejtorest:)) Ha en megeszem 
egy tartamas levest sok zoldseggel, hussal, tesztaval, suritve, stb., 
azzal mar igazan jollakom.

Koszonom szepen a valaszokat, sokat tanultam beloluk.
Katalin
+ - Citromsav (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nemrég olvastam egy cikkett az elelmiszeradalekokrol, és a citromsavrol
(talan E350, de nem biztos) azt irtak, hogy szajgyulladast, szajpeneszt
okoz, tovabba igen rakkelto. Korülneztem a kamraban, hutoben és nagyon sok
etel tartalmazza. Leginkabb a 4 honapos kortol ajanlott bebietel lepett meg
(alma-oszibarack).
Miutan mar annyi mindenrol hallottam minden felet, szeretnek tobbet tudni
errol, mielott allast foglalnek.
Nektek mi a velemenyetek?

Eszter

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS