Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1405
Copyright (C) HIX
2003-01-31
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: paradicsomosbab (mind)  21 sor     (cikkei)
2 re: tojaskrem (mind)  14 sor     (cikkei)
3 re: afonya (mind)  21 sor     (cikkei)
4 Re: paradicsomosbab (mind)  19 sor     (cikkei)
5 Orsi! (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - re: paradicsomosbab (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Orsi!

Nem tudom, a Tesco-s konzervbab milyen, arra emlekszem, hogy jo dragan
merik az itteni Tescoban (pl. a Bonduelle-hez kepest). 
Ez az etel kifejezetten angol? Nem inkabb mexikoi (azaz chilisbab) jellegu
paradicsomos bab lenne jo hozza? Ha jol emlekszem a Wendy's-ben lehetett
egy idoben ilyet kapni, oriasi egybensult krumplival. 

Ha ragaszkodsz a kesz konzervhez, etkezesi kemenyitovel konnyen es
egyszeruen be tudod suriteni. Egy edenyben forrasig hevited a paradicsomos
babot, aztan - mennyisegtol fuggoen - kb. 1-2 kiskanal etkezesi kemenyitot
simara keversz egy keves vizzel, es a rotyogo babhoz hozzaontod. Nehanyat
keversz rajta, es kesz. 
Az etkezesi kemenyitovel valo surites azert jobb, mint a lisztes rantas v.
habaras, mert nem opalositja be a szoszt, csak jol besuriti. Nekem nagyon
bevalt. 

Ha chilisbab receptre szukseged van, szolj vissza. 

sziasztok,
Zita
+ - re: tojaskrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Robi!

Nem bonyolult dolog a tojaskrem, en a kovetkezokeppen keszitem: 
10 perces kemenytojast fozok. A tojasszeletelovel eloszor szeletekre, majd
keresztben is felvagom a tojasokat. Utana meg lehet kicsit villaval
"maszirozni" :-)) a talban. 6 db-hoz kb. 10 dkg tejszinkremsajtot, vagy pl.
party vajkremet keverek. De szoktam ramaval + keves tejfollel is, ha mas
nincs itthon... Altalaban teszek bele nagyon aprora vagott lilahagymat, de
meg finomabb aprora vagott - jo sok - snidlinggel. Soval, borssal, keves
mustarral izesitem. 
Vendegsegben ettem mar olyan tojaskremet is, amibe egy fel tubus majonezt
is kevertek - nem volt rossz... :-) 

Zita
+ - re: afonya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

>kokeny: blackthorn, wild plum,            

Milyen erdekes! Osszel eleg sok kokenyt szedtunk a Matraban, es egy idos
neni odajott hozzank, hogy "maguk szeretik a vadszilvat?" Tehat Mo-on is
megvan a "wild plum" elnevezes. :-) 
A kokenybokor terjedelmes es majd' embermagassagu. Az afonya pedig - ahogy
Emilia is irta - alacsony, 30-50 cm-es. 

Jonehany angol nyelvu receptet olvastam mar, szerintem a cranberry
egyertelmuen a piros afonya, ebbol keszul a finom szosz. A blueberry pedig
a fekete afonya. 
A kinezetere es egyeb tulajdonsagaira mar megirtatok a valaszt. :-) 

Afonya lelohely: vad korulmenyek kozott - tudomasom szerint - csak a Sopron
kornyeki erdokben talalhato. A Loverekben jonehany evvel ezelott meg
szedtunk. 

sziasztok,
zita
+ - Re: paradicsomosbab (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]

> Szeretnek baked beanses jacket potatot csinalni, vagyis paradicsomosbabos
> hejaban es egeszben sutoben sult krumplit.
>
> Sajnos itthon az osszes paradicsomos bab amit eddig kiprobaltam, tul hig
> volt, es kicsorgott a krumplibol, amit keresztbe vagtam be...
>
> Szerintetek melyik a jo paradicsomosbab, ami olyan mint az angol? (Ott
> mindegyik jo volt amit probaltam, tescos, sainburys, marks&spenceres,
> sparos) Sajnos amit itthon lehet kapni ezekbol, egyszeroen borzalmasak:(

Pl. a budaorsi Tesco-ban van egy pult, ahol az angol Tesco kinalatabol
lehet talalni nehany termeket. Paradicsomos bab pl. van.

Regebben volt Cadburry Drinking Choc is, de mostanaban nincs. Ha mar itt
tartunk, nem tudja valaki, hol lehet kapni most Bp. kornyeken?

Necc Elek (az ezermester)
+ - Orsi! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Van Magyarországon olyan M&S, ahol élelmiszerti is árulnak? Hol? 

Bogyo
A faeper az csak hasonlit alakjában a szederre és a málnára, de valóban fán nő,
 van feher-azaz vilagos szinü és fekere-azaz sötét (szeder) szinü, de kisebbek 
raja a szemek és teljesen más, illatos-aromás íze van. 

Tojáskrém
Nagyon egyszerü: Néhány 3-5 tojást keményre kell főzni, jó melegen megpucolni,é
s turmixgépbe tenni, hozzá kell adni vajat/ramat (nem valami light margarint, m
ert abban rengeteg víz van), kevés (1 teáskanál) mustárt, sót,1 apro kockára vá
gott vöröshagymát és jó alaposan össze kell turmixolni. Kóstolgatni kell közben
 a füszerezés miatt, puha kenyérrel 8)))) 
Turmixgép nélkül is meg lehet csinálni, villával jól össze kell törni a tojást.
 Úgy emlékszem, ezt hívják lengyel tojásnak.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS