Szia Dene!
Búzakenyér
Hozzávalók: 2 kg rétesliszt, 2 dkg éleszto, 2 dkg só, langyos víz. A lisztet
mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk. Az élesztot 5 dl
langyos vízben feloldjuk és. beleöntjük a mélyedésbe. Kevés lisztet szórunk
rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük. Közben a sót kevés vízben feloldjuk,
a lisztre öntjük és a megkelt élesztovel összekeverjük. Majd annyi vizet
adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta
könnyuszerrel le nem válik a kézrol és hólyagos nem lesz. Az így elkészített
tésztából veknit vagy cipót formálunk, amit lisztezett tepsibe teszünk, 60
percig hagyjuk kelni, és 220 °C-os forró sütoben 60 percig sütjük.
Ezt a receptet a www.kifozde.hu/kenyer.htm -n találtam , elég egyszerűnek
tűnik.
játékok,receptek,viccek: www.b2tomi.tar.hu
üdv Tamás
|