Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1354
Copyright (C) HIX
2002-12-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 FW: Ez is Afrika... (mind)  4 sor     (cikkei)
2 karacsonyi aprosutemeny tojasfeherjevel (mind)  47 sor     (cikkei)
3 Luca nap (mind)  5 sor     (cikkei)
4 Tarka receptek / Szarnyasok 5 (mind)  56 sor     (cikkei)
5 karacsonyi pulyka (mind)  9 sor     (cikkei)
6 Kerdesek (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - FW: Ez is Afrika... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Moderator! Kerlek ne torold!
Az eltévedt mulkori levelhez figyelmeztetesul

http://index.hu/tech/jog/mancs1205/
+ - karacsonyi aprosutemeny tojasfeherjevel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Gondolom, nem en vagyok az egyetlen, akinel idonkent - titokzatos modon ;-)
- felszaporodnak a tojasfeherjek a hutoben. Altalaban lefagyasztom, vagy
puspokkenyeret csinalok belole, de olyan nagy valasztek nincs, ami izlene a
csaladnak. Vmelyik noi lap mellekletekent kaptam egy Dr Oetker karacsonyi
receptgyujtemeny fuzetet, es ebben volt egy igeretes recept. Es meg csak
liszt sem kell bele. :-) Azt irjak, hogy zart dobozban hosszu ideig friss
marad - tehat jo elore meg lehet sutni. Persze titokban, mert maskent
illekony. :-))))) 


DIOS KIFLI
**********

   Teszta:
5 tojasfeherje
150 g cukor
1 cs. vanilias cukor
10 ml rum
375 g daralt dio

   Disziteshez:
1 tojasfeherje
100 g durvara vagott dio
100g bevonocsoki (v. Dr Oetker zacskos et tortabevono)
1 kiskanal etolaj

A tojasfeherjet a cukorral, vaniliascukorral es rummal kemeny habba verjuk.
Hozzakeverjuk a daralt diot. A masszat egy teflonos edenyben kozepes langon
addig keverjuk, mig a felere csokken, majd egy tanyeron hagyjuk kihulni. A
kihult masszabol kiskanal segitsegevel kis adagokat szedunk es kifliket
formazunk. A kifliket tojasfeherjevel bekenjuk es a durvara vagott dioba
martjuk. Ezutan sutopapirral belelt tepsiben kisutjuk.
Kb. 140 fokon normal sutoben
kb. 120 fokon legkeveresesben
2-es fokozat gazsutoben
Sutesi ido: kb. 25 perc

A kifliket a sutopapiron hagyjuk kihulni (lehuzhatjuk a tepsirol).
A csokoladet megolvasztjuk, belekeverjuk az olajat. A kiflik egyik veget
belemartjuk a csokoladeba, vagy racsepegtetunk csokit. A sutopapiron
hagyjuk megszilardulni. 


sziasztok,
Zita
+ - Luca nap (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

kb. 3 eve ugy hozta a sors, hogy Luca napkor epp az IKEAban jartam....ekkorra
esett valami sved nepszokas, ezert az aruhazban az eneklesen tul nagy forraltbo
r
es mezeskalacs osztas volt...mindkettot kulonlegesen finomnak talaltam...tudja
esetleg valaki ezeknek a receptjet? kicsit elutott az itthon megszokottol...
+ - Tarka receptek / Szarnyasok 5 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

ime a szarnyasok utolso falatjai!
------------------------------
Udv.: Misi

RESZEGES CSIRKE
Hozzavalok: 1,5 kg csirke, 2 dl feherbor, 20 dkg husos fustolt szalonna, 2 dl
tejfol, so.

Egy nagy, mely tuzallo talat hajszalvekony szalonnaszeletekkel kibelelunk,
belefektetjuk a feldarabolt csirket es befedjuk ismet szalonnaszeletekkel.
Csak akkor sozzuk meg a hust, ha a szalonna nem tul sos. Alaontjuk a
feherbort, a tetejet alufoliaval befedjuk es forro sutoben 30 percig sutjuk.
Ekkor a foliat levesszuk es kiveszunk a levebol, belekeverjuk a tejfolt es
ezzel a boros-tejfolos level locsolgatva piritjuk meg a pecsenyet. A bor izet
nem lehet erezni, de nagyon kulonleges, finom zamatot kap tole a csirke.
Levai Ilona, Szabadka

SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL
Hozzavalok: (4 szemelyre), 4 csirkemell (kb. 1 kg, 3 tojas, 20 dkg reszelt
sajt, 2 dl tejfol, 2 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg vaj, so.

A csirkemellet kicsontozzuk, kettevagjuk. Kiveregetjuk, es elkeszites előtt
legalabb 2 oraval sos, fokhagymas tejben aztat juk, majd lisztben, tojasban es
reszelt sajtban bundazzuk. Kivajazott tuzallo talba egy sort retegezunk
belole, tetejere vajat morzsolunk. A tejfolt a maradek tojassal osszekeverjuk,
felevel a hust meglocsoljuk. Rarakjuk a megmaradt husszeleteket, es tejfollel
meglocsoljuk, sajttal megszorjuk. Kozepmeleg sutoben pirosra sutjuk.
Penzes Rozsa, Becse

POREHAGYMATORTA PULYKAHUSSAL
Hozzavalok a tesztahoz 100 g vaj, 175 g liszt, 1 kaveskanal so, 2 ek. hideg
viz.
A toltelekhez: so, 200 g csigateszta, 300 g pulykabus, 2 porehagyma, 2 ek.
olaj, bors, 2 kaveskanal szaritott kakukkfű, 2 tojas, 200 g tejszin, 1/8 l
tej, 100 g reszelt sajt.

A vajat, a lisztet a soval es vizzel osszegyurjuk. Kerekre formaljuk, es
foliaba csavarva
1 orara a hutoszekrenybe tesszuk. A toltelekhez a csigatesztat sos vizben
megfozzuk (nem puhara), hideg vizzel leoblitjuk es jol lecsopogtetjuk. A
pulykahust kis kockakra vagjuk, a porehagymat ferde karikakra szeljuk (a
levelet nem). A pulykahust forro olajban hirtelen megsutjuk es egy nagy
edenybe tesszuk, majd abban az olajban a porehagymat, soval, borssal,
kakukkfuvel izesitve kozepes tuzon par percig sutjuk. A porehagymat a hushoz
tesszuk, es hozzakeverjuk a csigatesztat. A sutot 200 C-fokra folmelegitjuk.
Egy kerek tortaformat kikenunk margarinnal, es meghintjuk liszttel. A tesztat
belenyomkodjuk a tortaformaba, az aljat megszurkaljuk villaval. Az oldalan a
tesztat alufoliaval korbefogjuk (mert sutes kozben folia nelkul begorbul), es
10 percig elosutjuk. A foliat vigyazva eltavolitjuk, hogy a teszta szele ep
maradjon. A tojast a tejszinnel, tejjel es a reszelt sajttal osszekeverjuk,
sozzuk, borsozzuk. Ezt a teszta-, hus-, es porekeverekhez adjuk, jol
osszekeverjuk, es a tesztara ontjuk. A sutoben 40 percig aranysargara sutjuk.
Rac Andrea, Ujvidek
(Forras: Az ujvideki Magyar Szo 2002 evi husveti kiadvanya)
+ - karacsonyi pulyka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Hetek ota nem tudom elerni az archivumot, nem tudjatok mi lehet az oka?
Karacsonyi pulykasult receptet keresnek. Nalunk a csaladban nem volt soha
divat karacsonykor pulykat sutni, inkabb kacsa, malac es hal volt.
De szeretnek egyszer vegre igazi unnepi pulykat kesziteni. Egy picike,
2-3 kg-os bebipulykat vennek, ehhez szeretnek kerni recepteket, a toltelekre
es sutesi fortelyokra tanacsokat.
Elore is koszi,
Gabi
+ - Kerdesek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Misihez kerdes: A Tavaszi cserke receptben van 20 dkg
karo az karfiol akar lenni? A Gombas Roladba a csirke
mellet nem kell elo sutni? A harom pohar tejfol hany
deci? Mi az hogy "vastag" retesteszta? Nalunk olyan
vekony mint a selyem papir.
Kerlek segits, szeretnem kiprobalni.
Koszonettel
Bori

__________________________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail Plus - Powerful. Affordable. Sign up now.
http://mailplus.yahoo.com

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS