Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 996
Copyright (C) HIX
2001-11-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Mennyisegek (mind)  17 sor     (cikkei)
2 Re:Vacsora (mind)  46 sor     (cikkei)
3 szakacskonyvek (mind)  195 sor     (cikkei)
4 Re: kurtos kalacs (mind)  5 sor     (cikkei)
5 szakacskonyv (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - Mennyisegek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hasznos tablazat mennyisegekhez:
  1 csapott evokanal liszt         = 1,5 dkg
  1 pupozott evokanal liszt        = 2   dkg
  1 liter liszt                    = 65  dkg
  1 csapott evokanal zsemlemorzsa  = 1,2 dkg
  1 csapott kanal buzadara         = 1,5 dkg
  1 csapott evokanal so            = 1,5 dkg
  1 csapott kaveskanal so          = 1   dkg
  1 keshegynyi so                  = 0,5 dkg
  1 csapott evokanal zsir/vaj      = 2-3 dkg
  1 evokanal olaj                  = 2   dkg
  1 dionyi zsir/vaj                = 2   dkg
  1 tojasnyi zsir/vaj              = 5-6 dkg
  1 csapott evokanal cukor         = 1,5 dkg
  1 pupozott evokanal cukor        = 2   dkg
  1 keshatnyi vastagsag            = 3   mm
  Csa
+ - Re:Vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Kuldjetek nekem olyan reszletes etelreceptet, amit nem lehet elrontani es
> Maga Istvan

Amennyiben van csereptalad (Pataki-tal, romai-tal stb), az nagyon
megkonnyiti a fozest. A csereptalba belerakott alapanyagokat erintes,
tovabbi muveletek nelkul sutobe teve keszitheted. A csereptalat legalabb egy
oraig vizben kell aztatni a muvelet elott.

Virslis-gombas pulykamell

Hozzavalok:
8-10 szelet (40-50 dkg) pulykamell
4-5 virsli
15-20 dkg csiperke gomba (uveges is jo)
1 fej voroshagyma
1-1 dl feher bor, viz
margarin, fuszerek

Elkeszites:
A hus szeleteket vastagsagtol fuggoen enyhen megkloffoljuk, befuszerezzuk
(so, bors, vegeta, izles szerint fuszerekevereket is hasznalhatsz pl.:
Kotanyi pulyka fuszerso, keves orolt piros paprika), a beaztatott
csereptalat margarinnal kikened vekonyan (ugy, mint a rakott krumplihoz),
alulra helyezed az aprora vagott voroshagymat, csiperke gomba harmadat, a
karikara vagott virsli harmadat, rahelyezed a befuszerezett husszeleteket,
majd gomba es virsli harmadat, ujabb reteg husszeleteket es a tetejere a
megmaradt virsli, gomba harmadat, alaontod a feherbort es a vizet, a
csereptalat lefeded a tetejevel. Hideg sutobe helyezed, amit begyujtva
gaztuzhelynel 5-6 fokozaton 1 ora 30 percig sutod. (villanytuzhelyhez nem
ertek). Sutes kozben nem kell levenni a tal tetejet. Kozvetlenul a sutobol
talahatod az asztalra.

Jo tanacsok:
A fenti egy dietas variacio, tehetsz a pulyka helyett disznot is, de akkor a
margarin mar nem kell, tehetsz csirke husokat is, akkor kell a margarin. A
husokat ugyanugy fuszerezd, mint mas sutesi muveletek elott es pihentesd egy
oraig (ha van ra ido). Virslibol celszeru fustoltet tenni bele, jobb az ize.
Ha nyers gombat hasznalsz celszeru vekonyabbra szelni, de az uveges
kenyelmesebb, viszont az uvegest le kell csurgatni a levetol, mert tul sos
lehet. Igazabol nem tudod elrontani, csak ha tul sozod, akkor tobb bor kell
a vendegeknek. Fontos, hogy amennyiben a husszeleteket egymas fole rakod
legyen kozte virsli, gomba, nehogy osszesuljenek a sutes kozben es
kiszedeskor eltorjenek. A talba helyezz annyi folyadekot (viz, bor), hogy a
legfelso husszeleteket ellepje.

Kati
+ - szakacskonyvek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevasztok!

Az alabbi szakacskonyveim vannak.

1. Va'ncza Jo'zsef
A mi su:teme'nyesko:nyvu:nk
Minerva 1985

2. Pelle Jo'zsefne'
Csemege'k ko:nyve
Kossuth Ko:nyvkiado' 1987

3. Frank Ju'lia
Nagy fagylaltosko:nyv
Gondolat Ko:nyvkiado' 1991

4. Ma'ria Hajkova'
E'desko:nyv
Mada'ch 1984

5. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 gyu:mo:lcso:s e'desse'g
Corvina Kiado' 1984

6. R. Szepessy Ilona
Francia konyha
Minerva 1984

7. Le'vai Vera
Kelet-euro'pai szaka'csko:nyv
Minerva 1983

8. Herbst Pe'terne' Krausz Zorica
Magyarorsza'gi zsido' e'telek
Minerva 1984

9. Skach Be'la
Az olasz konyha remekeibo"l
Lapkiado' 1984

10. Fo"zo"kana'llal haza'n kivu"l
IPV 1985

11. Pa'rka'ny Miha'ly
Csala'di hidegkonyha
Minerva 1984

12. Ta'rgyik Sa'ndor-Nagy La'szlo'
Hidegkonyhai szaka'csmu"ve'szet
Ko:zgazdasa'gi e's Jogi Ko:nyvkiado' 1983

13. Dobozy La'szlo'
Su:te's-fo"ze's hegyen-vo:lgyo:n vi'zparton
Sportpropaganda

14. Makay Be'la
Szabadtu"zo:n
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1984

15. Doborja'n Ka'rolyne', Go:nczne' Szabados Ildiko'
E'teleink szo'ja'val
Fehe'rjetechnolo'giai Tudoma'nyos Termele'si Egyesu:le's 1990

16. F. Nagy Ange'la
Sala'ta ABC
Medicina 1983

17. Gombai Be'la
Cukrosoknak fogyo'soknak
IPV

18. Bozsik Vale'ria
Ku:lo:nleges zo:ldse'ge'telek
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1981

19. Martin Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose
Nyers e'telek
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1984

20. Egyed Pe'ter
A vegeta'rius fo"ze's o:ro:mei

21. Frank Ju'lia
Su:te's-fo"ze's mikrohulla'mon
CICERO 1993

22. Frank Ju'lia
Gyermekek szaka'csko:nyve
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1990

23. Monspart E'va
Fo"zni jo'
Mo'ra Ferenc Ko:nyvkiado' 1983

24. Langfelder Magda
Gyermekeink e'telei
Minerva 1979

25. Szaka'l La'szlo'
Re'gi u:nnepek a konyha'ban
Minerva 1985

26. Gundel Ka'roly
Kis magyar szaka'csko:nyv
Corvina Kiado' 1984

27. Mu"ve'szek fo"zo"kana'llal
IPV 1981

28. Horva'th Ilona
Szaka'csko:nyv
Kossuth Ko:nyvkiado' 1979

29. Hala'sz Zolta'n
Mese'lo" szaka'csko:nyv
Minerva 1985

30. Domokos La'szlo'ne'
Mindentudo' Szaka'csko:nyv
Minerva 1982

31. A ne'gy alapi'z szaka'csko:nyve
Savanyu'
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1987

32. F. Nagy Ange'la
A csala'd szaka'csko:nyve
Minerva 1981

33. Vilma ne'ni ha'ztarta'si tana'csado'ja
Kossuth Ko:nyvkiado' 1991

34. Tolnai Ka'lma'n
Halat s vadat…
Ne'pszava Lap- e's Ko:nyvkiado' 1983

35. Frank Ju'lia
Diszno'torban
Mezo"gazdasa'gi Kiado' 1983

36. Ve'gh Antal
To:bb nap, mint kolba'sz
Mo'ra Ferenc Ko:nyvkiado' 1982

37. Ve'gh Antal
Teru:lj, asztalka'm!
Mo'ra Ferenc Ko:nyvkiado' 1983

38. Liscsinszky Be'la
Ne'gy e'vszak e'telei TAVASZ az Aranysa'rka'ny vende'glo"ben
Corvina Kiado' 1985

39. Lejte'nyi-Waldhauser
Re'gi ido"k receptjei
Ne'pszava Lap- e's Ko:nyvkiado' 1983

40. Re'gi e's u'j i'zek
Kossuth Ko:nyvkiado' 1984

41. Pelle Jo'zsefne'
Minerva nagy szaka'csko:nyv
Minerva 1976

42. Luka'cs Istva'n-Nova'k Ferenc-Nagy La'szlo'
Mesterszaka'csok receptko:nyve
Ko:zgazdasa'gi e's Jogi Ko:nyvkiado' 1985

43. Schiller Li'via-Schiller Gyo:rgy
Mindenki szaka'csko:nyve
Mada'ch 1980

44. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 sajt e's toja'se'tel
Corvina Kiado' 1984

45. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 ko:ri'te's e's fo"zele'k
Corvina Kiado' 1985

46. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 elo"e'tel
Corvina Kiado' 1983

47. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 hu'se'tel
Corvina Kiado' 1983

48. Lajos Mari-Hemzo" Ka'roly
99 sza'rnyase'tel
Corvina Kiado' 1985

49. Plane'ta's receptka'rtya'k

Udv
Gyula
+ - Re: kurtos kalacs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Erdekelne, hogy hol lehetne beszerezni egy ipari gepet, amin egyszerre tobb kur
tos kalacsot lehetne sutni. Kb. 6-8-at. Kerjuk, valaszoljon akinek van informac
ioja.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: proxy.sjc3.marketscore.com)
+ - szakacskonyv (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A kovetkezo on line szakacskonyvet talaltam, mar reg elfeledett magyar
etelek is talalhatok benne, csak azert jutott eszembe, mert mintha
valaki nemregiben valamilyen regi magyar etelt keresett volna.

 http://www.lib.uni-miskolc.hu/publ/zilahy/index.htm

Vica

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS