Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1075
Copyright (C) HIX
2002-02-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 R: *** HIX KONYHA *** #1073 (mind)  21 sor     (cikkei)
2 Pori + bocsi off (mind)  15 sor     (cikkei)
3 porkolt paprikas? ;-) (mind)  5 sor     (cikkei)
4 Koszonom a valaszokat a porkolt vagy paprikas temakorbe (mind)  9 sor     (cikkei)
5 Re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind)  93 sor     (cikkei)
6 Re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind)  89 sor     (cikkei)
7 MISI (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - R: *** HIX KONYHA *** #1073 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: makro tapanyagok ( 41 sor )
> Idopont: Tue Jan 29 10:33:10 CET 2002 KONYHA #1073
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>  abba a75%-os hanyadba tartozunk akiknek a szervezete a bevitt
tapanyagra -
>  elsosorban a tobblet szenhidrat es feherjere gondolunk-gyors es magas
>  inzulinvalaszt ad.Nos ez okozza az elhizast,de megfelelo aranyokkal
>  helyrehozhato.Elsosorban a szenhidrat-feherje arany pontos,nem a divatot
>  koveto beallitasaval.Ugy ,hogy nem kell lemondani kedvenc
eteleinkrol,csak
>  megfeleleoen kell osszeallitani oket!Ezeket az aranyokat es egyeb
>  reszleteket magan levelezesben,ha keritek elkuldom.
>  Yura"
> Udv.Gyorgy

Sajnos, a 75% taboraba tartozom, elkuldened az aranyokat?
Elore is koszonom
Agnes
>
+ - Pori + bocsi off (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Helloka !

Misi irta a konyha 1074-ben:
>A csaladban egyiket sem eszi senki rajtam kivul senki, igy evente
>egyszer veszem a batorsagot, hogy elkeszitsem es halgassam a kisero
>szoveget.
Iriggkedve olvasom... Nalunk mindenki szereti....
>Most pedig kimegyek a konyhaba, eloveszek egy melytanyert, kibelelem
>remego boru labszardarabokkal.....
Ez erdekes koromporkolt, de nem idezem tovabb uszik a billentyuzet!
>Mire ezt a sort olvassatok, remelem mar ujra jobban vagyok!
Kedves Edesanyamtol egy mondat:
  Legszebb halal a gyomorrepedes !!!!    :)))
Bocs nem birtam kihagyni!
Gabor
+ - porkolt paprikas? ;-) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Na jol nezek ki!  En zsirral, (jo, olajjal) hagymaval, soval,
fokhagymasan, de viz nelkul keszitem a husokat.  (sajat leveben fo) 
Termeszetesen tejfollel.  Ennek vajon mi a neve?  :)))))))))))))))))) 

Martha
+ - Koszonom a valaszokat a porkolt vagy paprikas temakorbe (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves HIX KONYHA tagok!

Köszönöm a leveleket. Nagyszerű leírásokat kaptam. A vitát eldöntöttük.
Külön köszönöm Varga Gyula levelét, akinek a leírása nyagyon szép. Az
írásból meglátható a gasztronómia művőszete. Köszönöm a hozzászólását Buday
Zitának is.
Mégegyszer köszönöm.
Minden jót kivánok.
Hankó András
+ - Re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Es ezeket is erdemes elolvasni!
( "Varga Gyula" > jovoltabol)

Udv.: Karcsi
***********************************************
Gulyas utan tudnam ajanlani, kedvencemet az aranygaluskat, es
haromfele
ontetet hozza, hogy legyen mibol valogatni.

Aranygaluska
Hozzavalok
liszt 50 dkg
cukor 4 dkg
zsir 4 dkg
tej 3 dl
tojas 2 db
eleszto 2 dkg
so 0,5 dkg
zsir
zsemlemorzsa
dio 25 dkg
cukor 15 dkg
1 dl langyos tejben az elesztot felfuttatjuk. A hozzavalokat
osszedolgozzuk,
felidoben aprankent hozzaadva a zsirt. Meleg helyen, letakarva
megkelesztjuk. A format zsirral megkenjuk, zsemlemorzsaval
beszorjuk.
Beleszaggatjuk a zsirral megkent tesztat, minden sor kozze cukros
diot
hintve. Langyos helyen egy orat kelesztjuk, forro sutobe tesszuk,
lassu
tuznel pirosra sutjuk
Kaveontet
Hozzavalok
tojas 2 db
vanillias cukor 10 dkg
liszt 1 kavesk.
tej 4 dl
feketekave 2 dl
A tojast a lisztet es a cukrot osszekeverjuk, a meleg tejjel
lassan
felhigitjuk. Lassu tuzon addig kavarjuk mig besurusodik. Lehutjuk
es
hozzakeverunk 2 dl jo eros feketekavet.
Karamellmartas
Hozzavalok
tej 1 liter
cukor 25 dkg
vanillias cukor 1 csomag
liszt 3 kavesk.
tojas 3 db
A tojassargakat 3 dl tejjel. a liszttel es 15 dkg cukorral
elkeverjuk. 10
dkg cukrot karamellizalunk, felfozzuk 7 dl tejjel es vanillias
cukorral
izesitjuk. Hozzaontjuk a tojassargakhoz. Tuzon folytonos keveres
kozben
surusodesig fozzuk. A forro anyagba belekeverjuk a tojasok
kemenyre vert
habjat.
Borhab
Hozzavalok
feherbor 2,5 dl
cukor 5 dkg
tojas 2 db
liszt 1 dkg
fahej
szegfuszeg
citromhej
A bort a fuszerekkel felforralom. A cukrot es a tojassargajat a
liszttel
elkeverem es a forro borral felengedem. Felforralom. A tojasok
feherjebol
vert kemeny habot a forro anyaggal osszevegyitem es habverovel
1-2 percig
keverem.

Rucas kasa
Hozzavalok: 1 db kacsa feldarabolva, leveszoldseg, koles, zsir,
so, bors.
A kacsa mellehusat, combjait, majat besozzuk. Labasban,
felolvasztott
zsirban, viz hozzaadagolasaval puhara paroljuk. Ha kesz, lesutjuk
zsirjara,
egy kicsit megpiritjuk.
A tobbi husbol, a zoldseggel levest fozunk. Amikor kesz
leszurjuk. A
husleben so, torott bors hozzaadasaval a megmosott kolest lassu
tuznel
kasava fozzuk
A pecsenye zsirjaban a fott husokat rovid ideig atsutjuk.
Talalaskor lapos talra tesszuk a kolest, tetejere ill. koreje a
husokat.
+ - Re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tisztelt Listatarsak!

"Varga Gyula" > jovoltabol kuldom az
alabbi recepteket, akinek szinten megkoszonom az onzetlen
segitseget, amelyet eredeti keresemre adott

Udv.: Karcsi
**********************************************
Juhhusos kasa
Hozzavalok: 1,2 kg juhhus, 50 dkg koleskasa, 2 szal sargarepa, 2
szal
petrezselyem, 2 fej voroshagyma, 10 dkg zsir vagy 20 dkg fustolt
szalonna,
pirospaprika, so, torott bors.
A szalonnat aprora kockazva kiolvasztjuk, (vagy megforrositjuk a
zsirt),
beletesszuk az aprora vagott hagymat, es vilagosra piritjuk.
Meghintjuk a
pirospaprikaval, hozzaadjuk a kockakra vagott juhhust es a
karikazott
zoldseget. Nehany percig piritjuk, ezutan egy keves vizzel
majdnem puhara
paroljuk. Beletesszuk a megmosott koleskasat, es annyi meleg
vizzel ontjuk
fel, hogy a fozes utan ne maradjon leve. Sozzuk, borsozzuk, es
fedo alatt
keszre fozzuk

Koleskasa oreg juhasz modra
Bogracsban a kis kockakra vagott fustolt szalonnat kisutjuk.
Hozzaadjuk a
megmosott kolest, es feheredesig hevitjuk. Beletesszuk az aprora
vagott
hagymat, es uvegesre paroljuk, majd hozzakeverunk orolt piros
paprikat.
Felontjuk vizzel, sozzuk, lassu tuzon fozzuk, vizet, ha szukseges
potoljuk.
Mielott kesz, aprora tordelt lebbencstesztat teszunk bele, majd
keszre
fozzuk.
Akkor az igazi, ha minden falat etelre jut egy darab szalonna

Sonkagulyas
sonka 40 dkg
voroshagyma 1 fej
zoldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
burgonya 80 dkg
tejfol 2 dl
pirospaprika 1 ek

A sonkarol a zsiros boros reszt levagjuk es aprora kockazzuk.
Kiolvasztjuk
es megfonnyasztjuk rajta az aprozott voroshagymat. Megszorjuk a
pirospaprikaval, majd hozzaadjuk a koromnyi kockakra vagott
sonkat.
Felontjuk 1,5 liter vizzel es felforraljuk. Kis tuzon puhulasig
fozzuk.
Ekkor tesszuk bele a kockazott burgonyat, kicsumazott paprikat es
a
lehejazott paradicsomot es addig fozzuk mig a belevalok meg nem
puhultak.
Talalas elott tejfolozzuk.

Pasztortarhonya
szalonna 10 dkg
tarhonya 25 dkg
burgonya 80 dkg
voroshagyma 1 fej
pirospaprika 1 kavesk.
so
zoldpaprika 2 db
paradicsom 1 db
kolbasz

A fustolt szalonnat kockazzuk a kiolvasztott zsirjaba tesszuk a
tarhonyat,
majd aranysargara piritjuk benne. Hozzakeverjuk az aprora vagott
hagymat es
ezzel is piritjuk. Megszorjuk a pirospaprikaval es felontjuk 1 dl
vizzel.
Jol elkeverjuk beletesszuk a kockazott burgonyat, sozzuk,
hozzaadjuk a
kicsumazott zoldpaprikat, hamozott darabolt paradicsomot. Kozben
kevergessuk, hogy le ne egjen. Vegul felontjuk kb. 8 dl vizzel es
ha van
szemelyenkent teszunk bele 5 dkg fustolt vagy debreceni kolbaszt,
majd
keszre fozzuk.
+ - MISI (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!

Nem szemelyeskedni akarok, de Misi mar nagyon regen hianyzol a KONYHA-bol.
Csak nem adtad fel a fozesi tudomanyodat? Irjal legyszives neha, ha idod
engedi, nem csak a receptek miatt, de a stilusod hianyzik.

Koszonettel:

Izabella
(aki olyan nagyon surun ir:)))))

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS