Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 761
Copyright (C) HIX
2001-01-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** csokilikor (mind)  37 sor     (cikkei)
2 Re: csokolade likor (mind)  111 sor     (cikkei)
3 Re: *** HIX KONYHA *** #760 (mind)  47 sor     (cikkei)
4 makos suti, sos sutik, innivalo otletek (mind)  71 sor     (cikkei)
5 Receptek angolul (mind)  10 sor     (cikkei)
6 Mi a Gersli? (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - Re: *** csokilikor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2001.01.13. 02:30:43-kor írta:

Szia Laci!

> 
> Sziasztok
> 
>   Csokilikor, vagy tejszines kremlikor receptet keresnek. Kerem aki tud
> segitsen. Baratnom nagyon szereti.
> Szeretnem meglepni sajat keszitesu itokaval

Vanilialikor

50 dk cukrot 1/2 l vizzel egy rud vaniliaval szorppe fozunk, kihutjuk. Kanalank
ent keverjuk ossze 1/2 l szesszel. Leszurjuk es 1-2 hetig meg erni hagyjuk.

Tojaslikor

3 tojas sargajat elkeverjuk 25 dk cukorral, kozben 1/2 liter, szinten 25 dk cuk
orral edesitett tejben megfozunk fel rud vaniliat, s hulni hagyjuk, mig langyos
 lesz. Ekkor hozzaadjuk a cukorral elkevert tojas sargajat es gyenge tuznel sur
ure fozzuk. Kihules utan ehhez a tojasos-tejes masszahoz kanalankent belekeveru
nk 200 ml 90 fokos alkoholt es 80 ml rumot vagy megfelelo rumeszenciat. Rum hel
yett konyakot is hasznalhatunk. Ize meg pikansabb, ha 5 g narancseszenciat is t
eszunk bele. Fogyasztas elott erni hagyjuk.

Csokoladelikor

Fel kg cukor, 20 dk etcsokolade, 5-6 evokanal kakao, 8 dl viz. Mindezt sziruppa
 fozzuk. Mikor langyosra hult 3 dl tiszta szeszt  keverunk hozza. Nehany napig 
erleljuk, kozben idonkent felrazzuk.

Udvozollek

Eva
-- 

+ - Re: csokolade likor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egy gyors keresessel ezeket talaltam:

Legyszives igyal mindannyiunk egeszse'gere!
Martha
**************************************************************************

To:  
Subject: konyha: Csokilikor 
From: Gabor Eva > 
Date: Wed, 04 Nov 1998 14:52:47 +0100 
References: > 
Reply-To: konyha 
Sender:  

---

Sziasztok!
Biztos van aki ismeri kozuletek a Tupperware edenyeket. A Mix-Fix
elnevezesu shaker-szeru dologhoz adtak a kovetkezo csokilikor receptet:
(Szerintem sima shakerben, vagy turmixgeppel is ugyanolyan jol
elkeszitheto)

1/2 liter csokilikor igy keszul:

Eloszor 2 dl tejszint osszerazunk a shakerben, majd beleontunk 1/2 dl
porcukrot, 1 dl instant kakaot es 1 dl konyakot. Igy egyutt ujra
osszerazzuk jo alaposan, es maris fogyaszthato.
Persze ez a likor arra hivatott, hogy 1-2 napon belul megigya a delikvens,
ami nem is olyan nehez dolog.

Egyszer konyak hijan csinaltam vodkaval is, ugy is nagyon finom volt.
Mindenesetre 96 %-os alkohollal ilyen aranyban ne probaljatok :-)))

Udv!
E'vi
*********************************
To: > 
Subject: Re: konyha: likor 
From: "Szabókiné Jung Andrea" > 
Date: Wed, 4 Nov 1998 20:10:39 +0100 
Reply-To: konyha 
Sender:  

---

Szia Mara!

Nehany likor a WebCuki itallapjarol:


CSOKOLADELIKOR I.

Hozzavalok:

2 dl víz,  15 dkg cukor, 3 evokanal kakao, 2,5 dl rum, suritett tej.

A vizet a cukorral es a kakaoval osszefozzuk. Ha kihult, surített tejet
nyomunk bele, és hozzaadjuk a rumot.


CSOKOLADELIKOR  II.

Hozzávalók:

4 dl tiszta szesz, 2 csomag tortadara, 40 dkg cukor, 1/2 liter víz.

A tortadarat, a cukrot és a vizet osszefozzuk. Ha kihult, osszeontjuk a
szesszel.


Andi

http://www.extra.hu/webcuki/
           Web Cukra'szda
       A lege'desebb oldal!

**********************************
To: > 
Subject: konyha: Csokilikor 
From: "Zuárd" > 
Date: Wed, 4 Nov 1998 19:18:27 +0100 
Reply-To: konyha 
Sender:  

---

Hali

Alljon itt Joco baratom  ) receptje. Kicsit bonyolultabb
mint az elozoek...

Tojáslikor:

6 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 3 vaniliás cukor, 1/2 liter tej, 1/2 liter
tejszin, valamint 3 dl 96/%-os finomszesz.

A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaniliás cukorral,
hozzáöntöm a tejet, és a tejszínt. Jól elkeverem és az alkoholt is
beleteszem.
Üvegekbe palackozáskor, suru szitán átszuröm. 1-2 hetes pihentetés után
egy nagyon finom suru állagú tojáslikort fogyaszthatok, illetve
kínálhatok.

Igen finom csokilikort kapunk, ha az így elkészített tojáslikorhöz 5-6
evokanálnyi Nesquik instant kakaóport adunk, és a teljes feloldódás után
szurjük és palackozzuk.

Eddig az idezet. Ha valakinek nagyon falsok az ekezetek, elkuldom by file
attache a magancimere.

Zuard
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #760 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!
Kedves Topy!
Koszonom a megnyugtato :-) tortenetet az angolnarol, nagyon
tetszett. Persze, hogy a vitustancot jaro haldarabok milyen izuek
azt nem tudtam meg, de mint tudjuk az izeket leirni nem konnyu, :-)
de azt sem tudtam meg, hogy finom etel-e?

Kedves Laci!
Ez a keresed:
>Felado :  [Hungary]
>Temakor: likor ( 9 sor )
>  Csokilikor, vagy tejszines kremlikor receptet keresnek. Kerem aki
tud
>segitsen. Baratnom nagyon szereti.
>Szeretnem meglepni sajat keszitesu itokaval


Csupan noi szolidaritasbol :-))) megkiserlem a segitseget, bar
mostanban mar nem keszitek ilyesmit, de par ;-) evvel korabban
elofordult, hogy csinaltam jeles unnepek elott hazi likoroket.
Akkoriban
en nem hasznaltam tejszint, de szerintem a friss tejszin egeszen
biztosan _nem art_ a likornek. :-)) Viszont sok idot kell ra szanni,
ezert
idoben kezdj hozza!!!!!!!!

Csokoladelikor

100 g reszelt csokoladet elkeverunk 4 dl langyos friss tejjel, (itt a
tejszinnel kivalthatod a tejet), majd 400 g cukorbol 2 dl vizzel
szorpot
fozunk, kihutjuk, es  4 dl szeszt toltunk hozza. Az egeszett uvegbe
toltjuk,
es 2 hetig minden nap felrazzuk. Az eredmeny csokilikor. :-))

Tojas likor

4 tojassargajat szuron at, hogy a hartyaja ne keruljon bele, talba
csurgatunk. Habosra keverjuk 250 g porcukorral es negyed csomag
vanilias cukorral. Osszekeverjuk 3 dl tiszta szesszel es literes
uvegbe
toltve annyi nyers tejet ontunk hozza, hogy az uveg megteljen. 2 het
mulva fogyaszthato, de nem all el sokaig. Rendes helyen ;-) ez
nem problema. Ha az uvegben ulepedest tapasztalunk, jol
osszerazzuk.

Szeretettel J. Zsoka
+ - makos suti, sos sutik, innivalo otletek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tudom rossz dolog, de kola light fuggo vagyok, eleg sokat iszom
belole, bar mindig probalok leszokni rola :)
De hogy ne legyen egyhangu, mindig talalok ki izesitoket. Hosszu ideig
(meg foiskolas/koleszos ido alatt) citrom levevel izesitettem, majd
bovitettem menta levelevel. Aztan mar narancslevel izesitettem, es a
legutolso mix. az hogy egy fel vaniliarudat kettevagok, beleteszem 1
liter kolaba, beleontom egy narancs/citrom levet, es 4-5 mentalevelet
dobok bele. Akkor a legfinomabb, ha igy 1 napot altak, de nagyon el
kell dugnom ahhoz, hogy ezt megelje. Bar ma egy kortyot sem ittam,
helyette zold teat ittam, citromosat. :) Van egy 1 literes "kis"
poharam, abba engedtem hideg vizet, es bele 2 filter. nagyon finom
lett.

1-jen volt Kedvesem nagypapajanak 84. szuletesnapja, es en csinaltam a
tortat. Mivel nagyon vegyes a rokonsag izlese, igyekeztem olyat
kitalalni, amit mindenki szeret (van aki utalja a tejszint, van aki a
vajkremeset nem eszi meg, van aki nem szereti a kremes sutemenyt,
vannak akik a szarazat nem, szoval nehez olyat csinalni amit mindenki
szeret -- ezert pl. karacsonyra is sokfelet csinaltam, es inkabb
mindegyikbol keveset-- nekunk meg mindig van karacsonyi suti, mar
gondolkozom az elajandekozasan, mert Eletem parja kozolte, hogy addig
nincs sutes, amig van suti. Csak en utalom a sutemenyt, de imadom
kesziteni, igy bajban vagyok :) ).
Igy somloi galuskat csinaltam. Megvoltak a piskotak, megvolt az ontet,
puding, daralt dio, mazsola. Ekkor fogtam egy mely talat, beletettem a
kakaos piskotat, meglocsoltam az ontettel, megkentem pudinggal,
megszortam mazsolaval, dioval. Jott a dios lap, eljaras ugyanaz mint
elobb. Ekkor mar nem sok hely volt a talban, igy a sima piskotanak
csak a felet vettem, eljaras ugyanaz. A masik felebol kivagtam egy
kerek format, amit ratettem az aljara, es letakartam, lehutottem.
Masnap kiboritottam, tejszinnel az aljat diszitettem. Nagyon szep es
finom sutemeny volt. Nagy sikere volt :) Es mindenkinek megfelelt :)
Ami megmaradt a piskotabol, abbol meg kokusz bombat csinaltam.
Kokuszban es csokiforgacsban forgattam meg. (feher es etcsokiban)
Igaz, a csoki masnapra kicsit megolvadt, igy nem a legjobb otlet :)

Mákos kocka

20 dkg liszt, 15 dkg vaj/margarin, 1 tojás sargaja, 4 evok. hideg
viz, osszegyurjuk, es a hutoben 1 ora pihi.
Toltelek: 40 dkg daralt makot 30 dkg cukorral, 2,5 dl vizzel, 12 g
vanilias cukorral felfozunk. Ha langyosra hult, belekeverunk 3 tojas
sargajat. Mikor kihult, hozzaadunk 5 dkg olvasztott vajat, 1 citrom
levet, vegul a 4 tojas felvert habjat.
A tesztabol 2 cipot formalunk. Az elsot kinyujtjuk, kozepes gaztepsibe
fektetjuk, ratesszuk a tolteleket, majd a masik lapot. Megszurkaljuk,
es megkenjuk tojassargajaval. Ha szep marvanyosra akarom a tetejet,
akkor fel ora pihi, majd megkenem tojas feherjevel is.azzal is pihi,
es utana sutom

Nagyon finom sos sutemeny
Sos rud

60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dkg eleszto, 2 dl tej, osszegyurjuk
(nem tevedes, hogy nincs benne tojas!) ha kell egy kis tejfolt teszunk
meg bele. Derelyevagoval, vagy kessel rudakat vagunk, melyeket
sajttal, komennyel, soval, szezammaggal, lenmaggal szorhatunk meg.
(gyorsan kesz, es kiados)

Kicsit macerasabb, es egy egesz hadseregnek valo sos suti

Kifli
1 kg liszt, 4 dkg eleszto, fel liter tej, 1 dl etolaj, 1 evok. so, jol
osszedolgozni, 15 perc piheno. 10 reszre osztjuk. Kulon-kulon
kisodorjuk, es a koroket 8 reszre vagjuk. 20-25 dkg margarint 80
egyenlo reszre vagunk (na ezt soha nem csinalom. kikeszitek 20 dkg
margarint, es piciny reszeket csipek le belole) es beletekerjuk a
tesztaba. 1 felvert tojassal megkenjuk, megszorjuk sajttal, soval,
lenmaggal, szezammaggal, komenymaggal.

 Cintia                          mailto:
+ - Receptek angolul (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Szuksegem lenne nehany magyaros receptre angolul, ha van legyszives
irjatok, webcim is eleg, ha valahol meglenne, bar en nem talaltam. :-(
Pl. rumplis teszta, paprikas krumpli, gulyas. Ezeket a kulfoldi
ismerosok meg nem is ismerik, de szeretnem elkuldeni a receptet. :-)
Bocs, ha volt mar hasonlo kerdes, de nem tudom jaratni a Konyhat,
ezert kernem maganban is a valaszt.

Koszi elore is, Gyozo
+ - Mi a Gersli? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy mi a "gersli".
Addig eljutottam, hogy "arpagyongy"-nek is hivjak,
de nem lettem okosabb tole.
Udvozlettel, Erno

Ui: Soletet keszitettem es ahhoz kellett volna.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS